Лоша миризма издаде наркооранжерия в Нови пазар

Странна миризма издаде мини наркооранжерия в град Нови пазар, Шуменско, след като съседи се притеснили, че в района може да има вмирисващ се труп. Те подали сигнал до полицията и криминалисти от РУ-Нови пазар поставили ул."Хан Омуртаг" под наблюдение. Бързо разбрали откъде идва непривичния за пенсионери аромат - той се носел от необитаем имот с найлонова оранжерия в двора.

Към 16,30 часа в понеделник собственикът се появил зад волана на "Фолксваген Пасат" и при шофьорски тест на 32-годишният Недко Н. се оказало, че е под въздействие на наркотици. Отчетена била обаче, положителна на амфетамин и метамфетамин проба. При претърсване на колата е намерен около 1 грам марихуана и 20 семена, които по думите на шофьора били канабис. При претърсване в жилището му, което било на същата улица, са намерени още около 250 грама марихуана. В оранжерията били оставени да съхнат 61 стръка с тегло 11 кг. и те били източник на издайническата миризма.

32-годишният мъж е задържан за 24 часа в РУ-Нови пазар. Образувано е досъдебно производство и работата по документиране на престъплението продължава под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен.

Това е втори случай от началото на ноември на удар по наркооранжерия в Шуменско, заради мирис. При първия полицаи при обход на селата в община Велики Преслав усетили характерния аромат и разкриха две производствени бази с наркорастения на мъж, който иначе произвеждал зеленчуци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право