„Луда по тебе“ стана хит в Сърбия

Песента на Камелия влезе във филм за 90-те години

20 години след излизането си, парчето доби огромна популярност в балканските страни

Фенове качват десетки клипчета, на които я пеят

Истински ренесанс изживява позабравеният хит на Камелия „Луда по тебе”. Песента добива все по-голяма популярност на Балканите след като влезе в новия филм на сръбския режисьор Милош Абрамович „Южен вятър”. Вдъхновение за лентата Абрамович е намерил в деветдесетте години на миналия век и затова решил да вкара в нея най-големите хитове от това време. Намерението му било да покаже жестоката действителност в един трилър. В главните роли влизат Милош Бикович и Драган Бйелогърлич. Във филма участва и българският актьор Ивайло Захариев, станал известен от сериала „Под прикритие”.

В „Южен вятър” песента се изпълнява от сръбската певица с български корени Габриела Пейчев. Именно тя избира парчето на Камелия, защото й напомняло за детството й.

В интернет вече има много клипове, на които сърби, включително и много деца, пеят на български „Луда по тебе”. Във фейсбук страницата на Камелия също ежедневно се споделят фен изпълнения на хитовото парче.

„Това си е прецедент. Разбрах, че в момента и в белградски големи клубове пускат „Луда по тебе”. 20 години след като съм я записала, песента звучи на български дори в техния ефир. Изненадана съм как в Сърбия, Хърватия, Македония и Черна гора, Босна и Херцеговина влиза в техните най-популярни клипове в ютуб”, разказва Камелия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица