Луди зодии по шестобалната система

Овен

Зная какво иска

Щом чуят репликата: "Остави го, той е Овен", всички кимат разбиращо, казват "аха" и сменят темата. Сякаш простият факт че някой е роден под този Огнен знак обяснява защо се държи, като че ли му хлопа дъската, при това толкова шумно, че няма как да чуе аргументите на хората. Но нашето оценяване лудостта по шестобалната система му поставя тройка. Да, Овните са луди глави. Но знаят какво искат и имат смелостта да го преследват докрай. В процеса винаги успяват да насадят на пачи яйца някой друг, което също е доказателство че въобще не са шантави.

Оценка: среден (3).

Телец

Почти уравновесен

Телците правят впечатление на най-нормалните хора на света. Здраво стъпили на земята, напълно наясно какво искат от живота, обикновено в главите им не жужат (майски) бръмбари. Един от малкото случаи, когато напълно превъртат, е ако предизвикате авторитета им. "Остави аз да го направя, ти не знаеш как" е реплика, която неминуемо дразни Телците. Те така се газират, че малцина са оцелели да разкажат какво се е случило. Ако се опитате умишлено да ощетите материално Телеца, това също ще го изкара от кожата му. Във всяко друго отношение са спокойни и уравновесени.

Оценка: среден (2,50)

Близнаци

Няма озаптяване

Противно на собственото им разбиране че са образец на нормалното човешко поведение и стожер на психичното здраве, Близнаците са луди за връзване. Тяхната лудост трудно може да бъде удостоверена, защото не се хвърлят да хапят хората по глезените, не твърдят, че са Наполеон или Лили Иванова, въобще се държат като нормални здравомислещи хора. И отдалеч не им личи, че имат мааалки отклонения. Тяхното състояние няма усмиряване, нито озаптяване. Близнаците нямат пристъпи на лудост, последвани от моменти на просветление, напротив - ненормалността им е константа.

Оценка: отличен (6)

Рак

Не е виновен той

Ако има един нормален човек в целия зодиак, това е Ракът. В този луд, луд свят той е единствената жертва. Помни всички злини, които светът му е причинил: от първите седмици, когато майка му го повиваше и го изпусна на главата му, до как преди половин час колегата му - подляр от класа - го прецака и си наля последното кафе от каната. Ракът не е виновен, че хората са злонамерени. Нито че когато са раздавали психичните разстройства на зодиите, на него се е паднала циклофренията - в един миг е мил и обичлив, в следващия - скърца със зъби и съска като кобра.

Оценка: много добър (4,50)

Лъв

Той е несравним

Лъвът не е нормален. Той е изключителен. Нормални могат да са сивите, дребните, мижитурките - с други думи, всички останали зодиакални знаци. Той не ги презира, той всичко разбира. Плебеите трябва да съществуват, иначе няма да има кой да го оцени в цялото му изключително съвършенство. Лъвът е шумен, арогантен и нагъл, но какъв друг избор му е оставила съдбата, като е такъв изумителен, интелигентен и съвършен екземпляр. Въпреки тежката мания за величие, в душата си всеки Лъв може да обича, да разбира хората и да се държи почти нормално.

Оценка: много добър (5)

Дева

С тежко ОКР

Още от времето на Вавилонската астрология, Девите живеят в един общ таен пакт: да се представят за единствените нормални в зодиака. Но под маската на всеки уравновесен маниак се крие болен човек, страдащ от тежко ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство), което го принуждава да си мие ръцете по три пъти преди и след като посещава тоалетната, да си подрежда маниакално дисковете по азбучен ред и да се опитва да котролира всеки член на домакинството си, като на всичкото отгоре успява. Дори котката на Девата пуска косми само на предвиденото за това място.

Оценка: много добър (5)

Везни

Прави се на психо

Външността лъже. Везните изглеждат мили и внимателни хора, но мамят без задръжки, за да избегнат неприятни ситуации. Изглеждат стриктни и подредени, а има области, в които са също така хаотични, както и останалите хора. Везните са всеизвестни със своята колебливост, но добре си знаят интереса и умеят да го защитават, ако се наложи. Много често родените под този знак изглеждат пълни откачалки - дрънкат сякаш без задръжки и в действията им не изглежда да има логика. Тази ненадежност в повечето случаи също е привидна. Везните са един неразгадаем фантом.

Оценка: среден (2,5)

Скорпион

Почти разумен

Те може да са потайни и отмъстителни създания на мрака, но правилното определение за тях не е "луди". Родените под този знак са едни от най-резервираните и сдържани същества. Те са дълбоко емоционални, но не споделят истинските си чувства и разсъждения с почти никого. Дори няма да разберете кога са ви намразили. Ако ги разгневите, не реагират веднага. Може да отприщят върху вас портите на Ада, но търпеливо ще изчакат най-подходящия момент. След всичко казано, все още ли се съмнявате, че Скорпионите са едни почти разумни и разсъдливи същества?

Оценка: среден (3)

Стрелец

Шантав, но не и луд

Стрелците са шантави, но съвсем не са луди. Да, падат си по риска и обичат вятърът да брули къдрите им, докато се изкачват по опасно високи върхове, всеки втори Стрелец мечтае да скочи с парашут, да го подмятат буйни води, докато се спуска с гумена лодка по опасно бърза река, а най-вероятно и да гушка лъвове и тигри. Но другата страна на кентавъра - човешката, е от скучна по-скучна. Той обича мистиката, философията и психологията и е такъв егоист, че поставя почтеността, свободата и независимостта си над всичко - в това число над семейството и приятелите.

Оценка: среден (2,5)

Козирог

Превърта, но тайно

Той е надежден, работлив и умее да запази самообладание, дори когато колегите го вбесяват, а шефовете се опитват да танцуват тарантела върху главата му. Не се залъгвайте, това е маска. Докато стои хладнокръвен и печели всеобщото възхищение, в главата му тече 3D прожекция с нещата, които би причинил на всички хора, които неистово го дразнят. Като е почнал, ще продължи и назад във времето - към майка му, която несправедливо му изви ухото в трети клас, към тъщата, която всекидневно го дразни. Изглежда ви нормален, но Козирогът всеки ден разстрелва хора в главата си.

Оценка: добър (4)

Водолей

Такъв се е родил

Мнението, че Водолеят е ненормален, е необосновано. Откога “асоциален” и “ексцентричен” се приравнява с психиатричен случай? Водолеят е сдържан и хладен, често мълчалив индивид, който не говори не защото е темерут, а понеже не е в подходящата компания. Приключенията си изживява насън, а денем се ограничава до затваряне в черупката си. Поведението му е непоследователно – може да се сърди на зъболекаря, че взема скъпо, като в същото време се ядосва, че зъболекарите са прекалено ниско платени в тази държава. Това, тяхното, не е лудост. Просто така са родени.

Оценка: среден (3)

Риби

Най-нормалният

И, ако досега читателят се е осланял на добрата ни преценка, тук вече може да възникнат някои въпроси. Според нашия лудомер Рибите са най-нормалният зодиакален знак, колкото и да са странни. Наистина имат навика да изчезват внезапно от масата, като оставят цялата компания да се чудят къде са. Не може да се разбере със сигурност какво мислят и често се извъртат, за да се нагодят към събеседника. Тъй като са емоционални лъжци, човек трудно може да бъде сигурен и в чувствата им. Но всички тези "странности" са проява на инстинкта за самосъхранение на Рибите.

Оценка: слаб(2)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп