„Лудогорец“ държи съдбата в ръцете си

„Лудогорец“ остава непобеден в Лига Европа след равенство 1:1 със „Брага” в Разград. Нещо повече - българският шампион е лидер в своята група С два кръга преди края на тази фаза и държи всичко в свои ръце. За разлика от много други случаи, когато родни отбори са били зависими от резултатите в другите срещи и са си правили тънки сметки, сега това не е така. „Орлите“ имат 8 точки и само личен неуспех може да ги остави без евромачове през пролетта.

В четвъртък вечер отборът на Димитър Димитров дори изпусна чудесна възможност да грабне визи за 1/16-финалите предсрочно. През първото полувреме „Лудогорец“ бе абсолютен господар на терена, но пропуските пред вратата на Матеус направиха Върджил Мисиджан и Козмин Моци. Попадение на Джоди Лукоки пък бе отменено поради тънка, но съществуваща засада. Така „орлите“ бяха принудени да изчакат търпеливо своя миг. А той дойде в 68-ата минута.

ludogorets-2

Тогава Марселиньо все пак изведе „зелените“ при добавка отблизо. Но в 83-ата минута при една от малкото грешки в защитата на домакините Франсержо успя да вкара с глава за крайното 1:1, оставен непокрит в близост до Хорхе Броун.

След двубоя Херо призна, че и късметът не е бил на страната на неговия отбор във въпросната ситуация. „Искахме да вкараме Георги Терзиев, защото те започнаха да центрират от всяка зона – обясни опитният тактик. - Закъсняхме с тази смяна и получихме гол. Бяхме готови, но топката не излезе в аут. Жалко, но се получават тези неща. Първото полувреме беше едно от най-силните за нашия отбор, но жалко, че не успяхме да отбележим преди почивката, защото го заслужавахме.“

Димитров, който все още няма поражение като наставник на тима, обясни и заплетената ситуация в групата.

„Аз казах, че групата е много коварна, даже много хора ни слагаха като аутсайдери, но два кръга сме лидери – продължи Херо. - Определено имаме своите шансове и ще направим всичко възможно да победим „Истанбул ББ“. Яцех се постара много, трябва да промени още много малко в играта си и ще бъде перфектен.“

В Португалия обаче останаха доволни от спечелената точка, защото тя остави тима на втората позиция преди финалните битки с „Хофенхайм“ и „Истанбул ББ“.

„Точката е изключително важна за нас – обясни помощник-треньорът на гостите Витор Касанейра. - Групата е равностойна , остават ни два трудни мача и имаме всички шансове да продължим напред.“

Интересното е, че след срещата гостите взеха интересно решение да не пътуват към Португалия. Вместо това те пренощуваха в Разград, а на сутринта проведоха и занимание като част от подготовката им за предстоящия сблъсък за първенството със „Спортинг“ (Лисабон).

В щаба на „Лудогорец“ пък вече мислят за друг възлов мач - срещу ЦСКА за Първо професионална лига. Дербито е тази неделя от 18 часа и отново на градския стадион в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ