"Лудогорец" остана сам от родните клубове в Европа

За поредна година "Лудогорец" остана единственият ни роден представител в евротурнирите. Шампионът на Първа лига се класира за плейофната фаза на Лига Европа, след като отстрани босненския "Зрински". На реванша в Мостар тимът на Паоло Аутуори стигна до 1:1, което гарантира успешното преминаване на 3-ия предварителен кръг след успеха в Разград с 1:0.

В 24-ата минута Клаудио Кешерю се реваншира за пропуските си седмица по-рано, откривайки резултата в полза на "орлите". Преднината пък се запази почти до края на двубоя, когато Билбия все пак успя да изравни за домакините.

Така в крайна сметка "Лудогорец" ще спори за място в групите на турнира с грузинския "Торпедо" (Кутаиси). Първият мач е на 23-ти август в Грузия, а седмица по-късно "зелените" са домакини.

Другият роден представител ЦСКА отстъпи с 1:2 на "Копенхаген" и на реванша в Дания и с общ резултат 2:4 отпадна от надпреварата. За "червените" остана разочарованието, че и в двата двубоя имаше съдийски отсъждания в техен ущърб, повлили на крайния изход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ