"Лудогорец" получи "Интер" и Върба

В един турбулентен ден "Лудогорец" научи две новости - съперник на 1/16-финалите ще бъде италианският гранд "Интер", а треньор в тези мачове ще е чехът Павел Върба.

Стартът на денонощие бе с обявяването на новия наставник, който ще води тима два сезона и половина. Още преди жребия "Лудогорец" обяви Върба за треньор от 1 януари. Чехът ще води със себе си двама асистенти - Дзенек Бечка и специалиста по вратарите Мартин Тичачек. Като част от щаба остава Станислав Генчев. Под негово ръководство "орлите" влязоха и излязоха от групите на Лига Европа, не загубиха нито един мач в елита на футбола ни. Напуска бившият национален вратар Здравко Здравков, който ще продължи кариерата си в Китай.

Върба е най-актуалното име в чешкия футбол. Четири пъти стана първенец с "Виктория" (Пилзен), а три пъти влезе в групите на Шампионската лига. Печелил е титла и с "Жилина" в Словакия. Върба води националния тим на Чехия на Евро 2016.

И след треньорската новина дойде и жребият. Почти сигурно бе, че "Лудогорец" ще изтегли някой европейски гранд предвид факта, че тимът остана втори в групата си. "Интер" е едно от най-актуалните имена в европейския футбол. С идването на треньора Антонио Конте "нерадзурите" са истински претендент на "Ювентус" за титлата и в момента оглавяват класирането в Серия А. Суперзвездата на "Интер" е Ромелу Лукаку, дошъл за 80 милиона евро от "Манчестър Юнайтед". Срещу "Лудогорец" сигурно ще се изправи още един доскорошен "червен дявол" - Алексис Санчес. Третата голяма звезда в атаката е аржентинецът Лаутаро Мартинес.

"Интер" е имал среща с българи преди малко повече от половин век. През 1967 година тимът играе три епични полуфинала за КЕШ срещу ЦСКА. Първите два завършват по 1:1. Налага се трети двубой, в който "Интер" печели с 1:0. Тези двубои са първият голям успех на българския футбол.

За една година "Лудогорец" пък за втори път ще ходи в Милано. Миналия февруари тимът загуби два пъти от "Милан" - 0:3 и 0:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ