„Лудогорец“ преследва рекорд на ЦСКА

На стадион "Христо Ботев" в полите на Врачанския балкан ще бъде открит новия сезон в родния футболен шампионат. Местният "Ботев" приема "Берое". Очакванията обаче са, че и тази кампания ще премине под надпревара между обичайните заподозрени - "Лудогорец", ЦСКА и "Левски".

"Орлите" преследват брадясал рекорд на „червените“. ЦСКА спечели 9 поредни титли между 1954 и 1962 г. В Разград шампионските купи са 8 и само една ги дели от изравняване на постижението.

Именно от ЦСКА обаче се очаква да спре „Лудогорец“ към върха. През миналия сезон „армейците“ финишираха само на точка зад тях, като това само може да ги мотивира в борбата за върха. „Левски“, който остана трети, имат нов треньор в лицето на Петър Хубчев. От „Герена“ дават надежди, че тимът ще бъде по-силен от миналогодишния, макар че все още никой не говори за нещо повече. В „Лудогорец“ са наясно, че конкуренцията става все по-силна с всяка следваща година и място за отстъпление няма. Факт е обаче, че тимът от Разград не изглежда чак такова страшилище в последно време. Разликата в точките през миналия шампионат само доказват това.

Пловдивските „Ботев“ и „Локо“ се очаква да са отново сред отборите, които ще играят важна роля в първенството. През последната кампания двата тима се представяха на приливи и отливи, но пък съвсем заслужено се класираха на финал за Купата на България.

"Берое" и "Черно море" бяха сред най-неудобните съперници на грандовете. Тимът от Варна дори спечели като домакин срещу "Левски" (1:0), ЦСКА (2:0) и "Лудогорец" (1:0, 2:1) в срещите за първенство.

Приятната изненада на миналогодишния шампионат се оказа "Етър". Тимът показа красив футбол, с който спечели 18 мача. Красимир Балъков бе възнаграден за работата си като пое селекцията на България.

"Славия" със сигурност не се задоволява от представянето си през 2018/2019, като през стартиращия утре шампионат тимът ще се опита да подобри представянето си. "Ботев" (Враца), "Дунав" и "Витоша" няма да се дават без бой, тъй като всяка спечелена от тях точка ще им носи повече надежда за оставане в елита.

Очакванията на феновете в приятни изненади да се превърнат новаците „Арда“ (Кърджали) и „Царско село“ само задължават двата тима да докажат, че това наистина е възможно. Отборите разполагат с много опитни футболисти, солидна организация и качествени треньори. Това са само част от предпоставките, които ни обещават нови емоции по родните футболни терени. Дано главните действащи лица не ни разочароват, и както казаха босовете на трите водещи клуба след срещата в кабинета на премиера Бойко Борисов в Министерски съвет преди 4 дни ... „По-добрият да победи“.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ