„Лудогорец“ приземи „Пирин“

„Лудогорец“ спря серията от три поредни победи на „Пирин“ през 2017 г. Това е и първо поражение за Милен Радуканов като треньор на „орлетата“ от Благоевград.

Българският шампион победи с 3:0. С гол и асистенция се отчете завърналият се в състава Джонатан Кафу. Бразилецът не игра срещу „Нефтохимик“ (1:1), след като се разсърди за смяна в 59-ата минута срещу „Верея“ (4:0) в края на февруари. Другите две попадения срещу „Пирин“ отбеляза Клаудиу Кешерю. Румънецът вече е еднолично на върха при стрелците в Първа професионална лига. Нападателят има 15 попадения, две повече от съотборника си Жоао Пауло.

Преди мача стана ясно, че „Лудогорец“ ще направи жест към футболния клуб на село Хитрино, чиито жители пострадаха при трагичния инцидент с влаковата катастрофа в края на миналата година. Част от седалките, демонтирани от сектор В на стадиона в Разград, ще бъдат дарени на ФК „Хитрино“ от Трета лига.

Подобен жест за аматьорския клуб направи и Българският футболен съюз. Родната централа подари на тима нови спортни екипи за първия отбор и юношеските формации, както и топки и тренировъчни пособия за всички гарнитури в клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ