"Лудогорец" смаза ЦСКА (Москва), "армейците" изравниха антирекорд за новия век

С летящ старт започна своето участие "Лудогорец" в груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион смаза ЦСКА (Москва) с 5:1 в Разград. И петте гола за "орлите" паднаха след почивката за пълния обрат в мача. Резултатът на "Лудогорец Арена" откри Игор Дивеев в 11-ата минута. През втората част Клаудиу Кешеру заби хеттрик, а по едно попадение добавиха Джоди Лукоки и Вандерсон. Това бе и историческа първа победа за български отбор като домакин на руски. Единствената такава до момента бе на ЦСКА срещу "Динамо" в Москва през 2009 година.

Освен това "Лудогорец" изравни рекорда на "Рома" за разгромен успех над "армейците" през новия век. През сезон 2014/15 "вълците" отнесоха своя съперник с 5:1 в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. А победата за "зелените" можеше да е дори по-изразителна, ако не бяха впечатляващите спасявания на Игро Акинфеев, националният вратар на Русия.

Двубоят започна с атаки към двете врати. Още в 5-ата минута Лукоки нацели страничната греда на ЦСКА след удар по диагонала. В 11-ата минута Дивеев се възползва от грешка в отбраната на домакините и с глава прониза Ренан. Последваха силни минути за тима на Станислав Генчев, но гол така и не падаше. Удар с глава на Марселиньо бе спасен с вещина от Акинфеев, а при намесата на стража топката отново срещна гредата. До края на първата част и изтрел на Кешеру бе спасен с вещина.

След почивката обаче на терена имаше само един отбор. В 47-ата минута ореолът на Акинфеев сякаш изчезна, а вратарят позволи ударът на Вандерсон да мине под плонжа му. Две по-късно хитър пас на Антон Недялков намери Лукоки зад отбраната на "белите" - 2:1 и пълен обрат. След още три минути Кешеру вкара феноменален гол след удар от воле извън наказателното поле. Последваха сравнително спокойни минути, в които "орлите" опитаха да убият импулса в играта на ЦСКА.

В 69-ата минута Кешеру уби напълно интригата след нов хубав шут по диагонала. А  в 73-ата минута румънската легенда на "Лудогорец" оформи своя хеттрик след гол от дузпа, отсъдена за нарушение на Акинфеев срещу Марселиньо. За българския шампион това е най-изразителната победа в тази фаза на турнира.

В другия мач "Еспаньол" и "Ференцварош" не се победиха, завършвайки 1:1. В следващия кръг отборът на Генчев гостува в Унгария, а ЦСКА приема бившия отбор на Мартин Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ