„Лудогорец“ срещу унгарския шампион

За втора поредна година „Лудогорец“ ще се изправи срещу унгарския шампион. „Орлите“ срещат „Ференцварош“ в първия предварителен кръг на Шампионската лига за сезон 2019/20. Тимът от Разград е гост в първия мач, който ще се играе на 9/10 юли, а реваншът ще е седмица по-късно. Това бе един от двата възможно най-тежки противници за „орлите“. Останалите потенциални съперници бяха „Клуж“ (Румъния), „Арарат“ (Армения), „Судува“ (Литва) и „Номе Калю“ (Естония).

Преди година „Лудогорец“ отново се изправи срещу тогавашния унгарски шампион МОЛ (Види), но във втори предварителен кръг на турнира. Тогава българският първенец бе отстранен след 0:0 в Разград и 0:1 в реванша.

През този сезон „Ференцварош“ се пребори именно с МОЛ (Види) за титлата на Унгария.

„Това е много силен противник, който познаваме много добре - каза Леандро, капитан на „Ференцварош“. - Миналата година МОЛ игра с тях, но при българите настъпиха някои промени в състава. "Лудогорец" е воден и от нов треньор. Ще ги разучим добре изцяло, но очакваме тежки мачове. Шансовете са 50 на 50“.

„Ференцварош“ е най-титулуваният тим в Унгария. Отборът е спечелил 30 титли и 23 купи на страната. Отборът играе домакинските си мачове на „Групама Арена“ в Будапеща, който е с капацитет от 22 хиляди места. Феновете на тима се славят като най-страстните в Унгария.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ