„Лудогорец“ с шанс за нов поход (СХЕМА КОЙ СРЕЩУ КОГО В ЛИГА ЕВРОПА)

Съдбата се усмихна на българския шампион „Лудогорец“. Тимът от Разград изтегли отличен жребий в групите на Лига Европа и получи шанс за нов поход. Родният първенец ще се изправи в сблъсъци срещу германския „Байер“ (Леверкузен), швейцарския „Цюрих“ и кипърския АЕК (Ларнака).

„Орлите“ стигнаха до тази фаза на надпреварата за трети път в своята история. В предишните два случая "Лудогорец" прескачаше този кръг от втория по сила клубен турнир на Стария континент.

През сезон 2013/14 "зелените" спечелиха своята група в конкуренцията на "Базел", ПСВ и "Динамо" (Загреб). На 1/16-финал бе отстранен и италианският "Лацио", но испанският "Валенсия" сложи край на похода на фаза осминафинали.

Преди година "Лудогорец" отново излезе от групите. Този път като втори с тимовете на "Брага", "Хофенхайм" и "Истанбул ББ". Родният първенец отпадна в следващия етап от италианския гранд "Милан".

Сега "орлите" ще се опитат за трети пореден път да прескочат групите.

72-100

„Паднаха ни се сериозни отбори – бяха първите думи на Светослав Дяков, капитан на „Лудогорец“. - Имаме своите шансове, за да продължим да мечтаем. Разбира се, че ще се стремим да излезем от групата. Първата цел бе постигната. Сега можем да продължим още по-напред. Със сигурност няма да е лесно. „Байер“ (Леверкузен) е голям отбор. Радвам се, че ще се изправим срещу тях и да видим до къде сме стигнали.“

Главният мениджър на тима Пауло Аутори погледна философски на жребия.

„Всяка група е трудна в съвременния футбол – каза бразилският спец. - Трябва да се доказваш винаги на терена, да си подготвен за всеки един противник. Нашата задача е да работим здраво и да бъдем концентрирани във всеки един мач и да преодолеем тази група.“

Аутори даде за пример приключилото преди два месеца световно първенство в Русия. Според него Мондиал 2018 е доказал, че няма фаворити в съвременния футбол.

„В цялата си кариера не съм си пожелавал някой съперник, но мисля, че имаме възможност да направим добри неща – добави бразилецът. - „Лудогорец“ трябва да изгради боеспособен отбор и да се възползва от шансовете си да играе на ниво в Лига Европа и Шампионска лига. Всяка година трябва да се подобряваме, да надграждаме. Това е нашата цел, трябва да сме наясно с това.“

„Лудогорец“ стигна до групите след като отстрани напълно заслужено в плейофите грузинския „Торпедо“ (Кутаиси). „Орлите“ победиха и в реванша, този път с 4:0. Густаво Кампаняро вкара два гола, а по един добавиха Върджил Мисиджан и Вандерсон. Преди двубоя "Лудогорец" представи новите си две перли в селекцията - Жуниор Брандао и Мей Махлангу. Бразилецът е централен нападател, а южноафриканецът - полузащитник. Двамата изгледаха от трибуните победата над "Торпедо". Те ще бъдат картотекирани за сблъсъците с "Байер", "Цюрих" и АЕК.

Двубоят с "Торпедо" ще се запомни и с баталните сцени на феновете на гостите. Те тръгнаха към запалянковци на "Лудогорец" малко след като резултатът в Разград бе открит. Полицията и охраната се намесиха светкавично и след кратка схватка ги изведоха от стадиона.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят