„Лудогорец“ удари две глави на „Левски“

„Лудогорец“ победи „Левски“ с 2:1 в дербито на Първата лига. Шампионът на България губеше в резултата до почивката, но през втората част стигна до успеха след два гола с глава, вкарани от Вандерсон и Марселиньо. Победата е единадесета поредна за „орлите“ в първенството, а с нея тимът дръпна с 9 точки на върха.

„Левски“ поведе с гол в шестата минута. Бабатунде Адениджи нахлу от малък ъгъл и стреля, а Владислав Стоянов не се намеси добре и топката влезе за 1:0. Нигериецът не бе вкарвал от месец. „Лудогорец“ отговори с пропуск от два метра на празна врата от Върджил Мисиджан. В средата на първата част „Левски“ пак вкара, но от засада.

В началото на второто полувреме удар на Джонатан Кафу срещна напречната греда. В следващата атака Боян Йоргачевич спаси с една ръка изстрел с глава на Светослав Дяков. В крайна сметка натискът на „Лудогорец“ даде резултат. В 70-ата минута Вандерсон надскочи Димитър Пиргов и Веселин Минев за да изравни с глава. Четвърт час преди края Йоргачевич се разпъна и спаси удар на Сисиньо. Обратът бе пълен десет минути преди края. Тогава Марселиньо удари втора глава на „Левски“ след като засече центриране за крайното 2:1.

Дали заради лошото време или заради нещо друго, но по трибуните в Разград имаше доста празни места, което е необяснимо с оглед факта, че един срещу друг се изправиха първите два тима в класирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ