Луд треньор шпионирал конкурентите

Марсело Биелса, треньор на „Лийдс“, призна, че шпионира противниците си. В допълнение, Лудия, както е известен специалиста, направи 70-минутен анализ върху играта на конкурентен отбор, като я презентира пред журналисти.

Всичко започна преди седмица, когато мениджърът на „Дарби“ (Каунти) и бивш играч на „Челси“ Франк Лампард хвана в шпионаж човек на Биелса. Той следил тренировката на "овните", като впоследствие е докладвал необходимата информация на мениджъра на „Лийдс“. Това помогна на Биела и отборът му спечели директния сблъсък срещу тима на Лампард с 2:0. Успехът затвърди „Лийдс“ на върха в Чемпиъншип, второто ниво на футбола в Англия. Скандалът около "шпионажа" обаче избухна след мача. В опит да се защити, Биелса не само призна за умишлените си действия около тренировъчната база на „Дарби“, но и подчерта, че го прави срещу всеки опонент. На всичкото отгоре Лудия не спря до тук. Той направи безупречен публичен анализ върху играта на „Дарби“ пред медиите на Острова. Биелса сподели, че специално за спечеления мач екипът му е изгледал 51 двубоя на "овните".

"Всеки има право на мнение, но направеното от нас не е незаконно - сподели Биелса по време на презентацията около тактиката на "Дарби". - Можем да спорим дали е етично, но със сигурност не сме нарушили закона".

Маниите на аржентинецът и необичайни решения често минават граници, но пък са добавка към цвета на футболната игра. Когато бе назначен като мениджър на „Лийдс“, той поиска внасянето на легло и малка кухня на тренировъчния терен на клуба. Биелса пожела и място за спане за своите помощници. Причината – просто така ще се отдаде по-спокойно на работата си и ще може да изстиска максимума от себе си. И това явно дава резултат. „Лийдс“ води в класирането с 54 точки, с 4 пред „Шефилд Юнайтед“. „Дарби“ е на последното място за плейофите, 6-ото, с 43 пункта.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят