Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания поради лични причини. Новината бе съобщена на извънредна конференция, свикана от президента на испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

Енрике отсъства от последните 3 мача на Испания срещу Малта, Фарьорските острови и Швеция заради лични ангажименти, поради което асистентът му Роберт Морено бе начело. Морено бе асистент на Енрике и в "Барселона", "Селта Виго" и "Рома", но никога досега не е бил старши треньор. Въпреки това той ще заеме мястото на Енрике в испанския национален отбор.

"Ние уважаваме решението на Луис Енрике, който ни каза, че не може да продължи да води отбора. Оставаме с най-добри чувства и вратите ни винаги са отворени за него", бяха думите на Рубиалес.

"Искам да благодаря за доверието Ви в нас - започна изявлението си Моерно вече официално заел поста на Енрике - Денят е сладко-горчив. Не очаквах да стана старши треньор по този начин. Продължаваме работа, опитвайки се да завършим на върха работата, започната от Луис. Прекарах 9 години с Луис Енрике, тренирайки най-дорите на света и наблюдавайки решенията му. Той заложи в мен знанието за играчите. Ние ще свършим добра работа."

"Отговорност и чест е да мога да защитавам страната си от скамейката. Още повече, когато го вършиш от толкова много години. Започна като страст, а сега е моята професия."

 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Luis Enrique is stepping down as Spain boss<br><br>An official announcement will be made at 16:00 CEST<br><br>Robert Moreno is expected to replace him<br><br>?<a href="https://t.co/sok7jbim9t">https://t.co/sok7jbim9t</a> <a href="https://t.co/CGzlEi7nai">pic.twitter.com/CGzlEi7nai</a></p>&mdash; MARCA in English (@MARCAinENGLISH) <a href="https://twitter.com/MARCAinENGLISH/status/1141340385492525056?ref_src=twsrc%5Etfw">June 19, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят