Лукаку вкарва на слабаци

Ромелу Лукаку може да вкарва само на слабаци. Това показва статистиката на нападателя, който отбеляза попадение при успеха на „Манчестър Юнайтед“ над „Уест Бромич“ с 2:1. „Албиън“ е на предпоследното 19-то място във Висшата лига. Голът на Лукаку бе десети с екипа на „червените дяволи“ в шампионата и негов 31-ви в 39 мача за първенство срещу отбори извън топ 6. Статистиката показва, че критиците са прави да обвиняват нападателя, който бе привлечен през лятото от „Евертън“ за 112 млн. евро. Белгиецът вкара головете си за „Юнайтед“ срещу „Уест Хям“ (15 място), „Суонзи“ (20), „Стоук“ (17), „Евертън“ (10), „Саутхямптън“ (12), „Кристъл Палас“ (14), „Нюкасъл“ (18) и „Борнемут“ (16).

Другият гол за успеха на „червените дяволи“ с 2:1 вкара Джеси Лингард след рикошет в крак на играч на „Уест Бромич“. Почетното попадение за „дроздовете“ отбеляза Гарет Бари.

И още нещо любопитно - преди година на същата дата „Юнайтед“ победи „Уест Бромич“, отново като гост, но с 2:0, като головете вкара Златан Ибрахимович.

Другият гранд от Манчестър пък продължава да громи. „Сити“ разби „Тотнъм“ с 4:1 и по този начин записа 16-та поредна победа във Висшата лига, което е абсолютен рекорд. След двубоя „гражданите“ записаха кратко клипче. В него те се присмиват на мениджъра на „Юнайтед“ Жозе Моуриньо, пеейки за „паркиране на автобуса“, осмивайки защитния футбол, който изповядва португалеца.

„От август насам се радваме на победи, но аз се възхищавам на начина ни на игра без топка - каза Пеп Гуардиола, мениджър на „Манчестър Сити“. - Благодаря на клуба, че ми предостави тези великолепни футболисти.“

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят