„Лукойл“ взе и баскетболния „Левски“

Безпрецедентен ход предприе най-големият спонсор в българския баскетбол в последните години „Лукойл“. Компанията се отказа от досегашния си отбор „Академик“ и ще прехвърли инвестицията си в „Левски“. Състезателите на шампионския тим вече са прехвърлени при „сините“ и тренират в зала „Универсиада“ под ръководството на Константин Папазов. Отборът ще носи името „Левски Лукойл“.

„Според постигнатите договорености марката „Лукойл“ ще присъства в името на отбора, в залата, официалните и тренировъчните екипи на баскетболистите, както и на други рекламни позиции и продукти – обяви шефът на спортните клубове на „Лукойл“ Сашо Везенков. -  Целта е по-нататъшното развитие и поддържане на високо професионално ниво на българския клубен и национален баскетбол.“

Той добави, че президент на клуба става Тодор Стойков, който бе шеф и в Правец. „Академик“ ще продължи да съществува с подкрепа от „Лукойл“, но без името на спонсора. В Правец ще се готвят предимно млади състезатели. Административните отговорности по спортно-техническата подготовка на децата, младежите и мъжкия състав са възложени на легендата Петко Маринов, а треньор на представителния тим остава Георги Давидов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт