„Лукойл“ остана без реализатор №2

Баскетболният шампион „Лукойл Академик“ остана без Павлин Иванов за днешното домакинство на руския „Енисей“ (Красноярск) за Европейската купа на ФИБА. Гардът е получил увреждания на коленни връзки при гостуването на „Ямбол“ през уикенда. Лечението ще продължи 2 седмици, след което още толкова ще отнеме възстановяването. Шампионите се надяват да го върнат в състава си за Купата на България в средата на февруари. Старши треньорът Тони Дечев настоява, че не трябва да се рискува с преждевременното включване на Иванов в игра.

24-годишният Иванов е от най-силните играчи на „Лукойл Академик“ през сезона. Той е със средна успеваемост 12,6 точки в 10 мача от евротурнирите, което го прави реализатор №2 на тима след Дани Гибсън.

Мачът с „Енисей“ е решаващ за определяне на първенеца в група „Р“ на Европейската купа. Двата тима са начело в групата с по 3 победи и една загуба, а българите ще търсят реванш за загубата със 71:92 в първия мач в Красноярск. Само първото място дава сигурно място на 1/8-финалите, където ще се класират и 2 от шестте отбора, завършили на второ място. Руснаците идват в България след загуба с 87:94 от „Автодор“ (Саратов) в местното първенство, където са осми в класирането.

Мачът е тази вечер от 18,30 ч в столичната зала „Универсиада“, а билетите са по 3 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт