Лукоки върна „Лудогорец“ на върха

Лудогорец“ се завърна на върха в класирането в Първа лига след трудна победа над „Берое“. „Орлите“ надделяха с 1:0, а в герой се превърна Джоди Лукоки, който отбеляза единствения гол в 81-ата минута. Конгоанецът се възползва от центриране отляво и изпревари с глава защитниците на гостите. Късното попадение спаси трите точки за тима на Антони Здравков, който не успя да създаде кой знае колко чисти положения въпреки стихийния натиск през целия мач. Срещата можеше да се развие още по-неприятно за домакините, ако в 22-ата минута реферът Радослав Гидженов беше отсъдил дузпа, след като Козмин Моци задържа за фланелката Мартин Райнов.

Враца пък ликува с победа след 2000 дни в изгнание. Стадионът на „Ботев“ най-накрая получи „зелена светлина“, за да домаинства и триумф – 1:0 над „Дунав“. Бившият национал Валери Домовчийски вкара единствения гол и взриви 6000 души по трибуните. Досега „Ботев“ играеше домакинствата си на арената на втородивизионния съседски „Монтана“. „С едни гърди бяхме пред „Дунав“ в положенията и заслужихме победата“, радваше се треньорът Сашо Ангелов.

Славия“ пък оцеля с домакинско 1:1 срещу „Локомотив“ (Пд) на националния стадион „Васил Левски“. Още в 17-ата секунда Анте Аралица се разписа за „смърфовете“. Бившият национал Илиян Мицански, който се завърна в българския футбол с екипа на „белите“, изравни в началото на второто полувреме.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт