"Лучия ди Ламермур” на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Държавна опера – Стара Загора ще представи на 18 април от 19 часа „Лучия ди Ламермур” от Гаетано Донцети.

Диригент на спектакъла е Андрия Павлич . В главните роли - Хироко Такеучи, Ивайло Йовчев, Валери Турманов, Георги Динев, Маргит Баар, Пламен Кумпиков, Любомир Петков и др. Участват още оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”, Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“.

Режисьор на „Лучия ди Ламермур“ на Старозагорска опера е Огнян Драганов, сцeнография - Димо Костадинов, художник на костюмите - Салваторе Русо. Диригент на хора Младен Станев.

Премиерата на оперната творба в Града на липите се състоя на 5 декември 2015 г. на закриването на Фестивала за оперното и балетното изкуство и предизвика изключителен интерес. Тя беше представена на финала на 12-ото издание на Международния музикален фестивал „Моцартови празници“ в Правец. Творческият екип на постановката на „Лучия ди Ламермур“ получи престижната награда „Стара Загора“ 2016 за принос в областта на изкуствата и културата в навечерието на 24 май. През месец септември 2016 г.постановъчният екип беше награден с престижното отличие „Кристална лира“ на СБМТД и Класик ФМ Радио.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони