„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Женският национален отбор по волейбол поднесе голямата изненада на старта на последния турнир от Лигата на нациите в Нинбо (Китай). „Лъвиците“ надиграха с 3:1 (-21, 21, 17, 23) световния шампион Сърбия и спечелиха едва втората си победа от 13 мача в турнира.

Сръбкините бяха с доста експериментален състав, но взеха първия гейм. След това обаче момичетата на Иван Петков установиха контрол над събитията на игрището и позволиха интрига само в последните разигравания на четвъртия гейм. Най-резултатни за успеха с по 15 точки бяха Нася Димитрова и Мирослава Паскова, а по 16 т. за Сърбия отбелязаха Катарина Лазович и Милица Кубура. Поражението остави световните шампионки на 11-ото място с 5 победи и 8 загуби.

„Не започнахме както трябва, но е важно как завършваме – заяви капитанката на тима Гергана Димитрова. - За нас е страхотно участието в този турнир, но пътуванията са много уморителни. От друга страна това ни дава шанс да натрупаме опит и да се развиваме.“

Българксите остават на предпоследното 15-о място, а днес излизат срещу отбора на домакините, който вчера разби с 3:0 (19, 16, 15) Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт