„Лъвиците“ уплашиха олимпийския шампион

Женският национален отбор по волейбол се събуди след неубедителното начало на световното първенство в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков изиграха най-силния си мач до момента, въпреки че загубиха с 1:3 (22, -22, -14, -17) от Китай.

Олимпийският шампион влезе в мача като абсолютен фаворит, нолъвицитевзеха ранен аванс от 13:8 и със страхотна игра в защита успяха да го удържат, за да поведат в резултата. Това бе първи загубен гейм от китайките на първенството и това видимо ги разконцентрира. Ключово за изхода на втората част бе обжалване на китайския треньор Ланг Пинг при 23:22 в полза на България. Видеоповторението помогна на фаворитките да обърнат и те изравниха е в следващите части показаха защо са сред фаворитите за титлата. Най-резултатна за победата бе звездата им Жу Тинг, която завърши с 21 точки, а Гергана Димитрова отговори с 18 т. залъвиците“.

Така Китай и Италия остават с пълен актив от по 12 точки и днес ще определят победителя в групаВ“. България пък излиза срещу Канада в директен сблъсък за четвъртото място, което е последното, даващо право на място напред в турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт