„Лъвовете“: Играхме за удоволствие, не за резултат

Мъжкият национален отбор по волейбол за втори пореден път се завръща с гръмка победа в България в иначе неособено успешното си участие в Лигата на нациите. Преди уикенда във Варна „лъвовете“ биха лидера Франция, а тази седмица пристигат в Пловдив с германски „скалп“ на колана. Момчетата на Силвано Пранди обърнаха Бундестима за 3:2 (-26, -18, 23, 19, 10), след като губеха с два гейма в последния мач от група 18 в Куяба (Бразилия).

“Останахме спокойни след първите два гейма, не загубихме надежда – заяви Розалин Пенчев след драмата, която продължи над 2 часа и половина. - Спряхме да гледаме резултата и започнахме да играем за удоволствие. Публиката видя усмивките по лицата ни и започна да ни подкрепя, а ние поехме от енергията й.”

Най-резултатен за успеха бе Цветан Соколов, който заби 21 точки. Диагоналът обаче остана критичен към играта на тима след загубите от Бразилия и Русия в първите два дни.

„Не направихме нищо повече в този мач, но сега имахме волята да преследваме победата“, призна Соколов.

Успехът е четвърти за волейболистите след първите 12 мача и им дава сериозен коз в битката за запазване на мястото в Лигата догодина. Последният турнир за „лъвовете“ е този уикенд в пловдивската зала „Колодрума“, където ще гостуват Иран, Сърбия и САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт