„Лъвовете“ ще гонят спасение във Варна

Head coach Plamen Konstantinov of Bulgaria (C) gives instructions

България ще гони оставане в Лигата на нациите в четвъртия турнир във Варна този уикенд. „Лъвовете“ са едва  12-и от 16 отбора с 9 точки от 3 победи и 6 загуби в досегашните мачове.

„Липсва ни стабилност, превъзхождат ни най-вече страните, които имат силни първенства, защото имат повече хора, които да влязат в игра – заяви селекционерът Пламен Константинов. - Липсват ни четири-пет основни играчи, а момчетата, които трябваше да влязат, отстъпват като класа. Георги Братоев и Ники Николов пътуват за Варна, но едва ли ще влязат в игра. От това, което планирах като състав, играят двама. Първата ни цел – класиране за финалите, според мен е изпусната, сега ще гоним оставане в Лигата. В тази ситуация това можем да направим.

Константинов се надява тимът му да си осигури оставане в Лигата още във Варна, за да може да даде почивка на част от водещите играчи за последния турнир в Иран.

Съперниците на България във Варна обаче също имат проблеми. Тимът на Бразилия остана без две от звездите си – разпределителя Бруно Резенде и Уолъс де Соуса. Двамата получиха травми по време на първата тренировка на „селесао“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт