Лъжи на пътя: Нелегални търговци на риба продават ватос за калкан

Снимка: Архив

Нелегални търговци на риба бяха спипани по време на акция на Агенцията по храните и полицията в Бургаско. "Акцията бе между Приморско и Китен, а първите, които хванахме и съставихме актове бяха край река Ропотамо", разказа пред Труд шефът на Агенцията в Бургас д- р Георги Митев. Нарушителите продавали едър сафрид, скумрия и ватос, който по преценка прелагали като калкан, ако видели, че спрялата на шосето кола е на аджамии, непознаващи рибите.

Край Китен пък двама братя роми продавали сафрид на шосето. Докато ги глобявали, единият, който се представил за Калин Орела, направил истински цирк. "Бате, женя дъщеря си. Изкарал съм само 25 лева днес", с тези думи Орела се обърнал към д- р Митев. Проверяващите обаче останали непреклонни. Нелегалните търговци нямат документи за произход на стоката, тъпчат я в колите си, в мръсни каси и без лед, казаха експертите.

Край Атия "изгоряли" също няколко пишман продавачи. Те били глобени на отиване и на връщане, т. е. по време на придвижването на проверяващите до Китен и обратно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България