Лъскат "Крайезерна" с четири ленти

Облекчават трафика и въздуха в Бургас

В Бургас започва ремонта на улица- "Крйезерна". Тя наистина минава край бургаските езера и свързва новоизградения пътен възел "Запад" и бул. "Тодор Александров". След ремонта тя ще бъде четирилентова и по този начин ще се осигури алтернативен маршрут за транзитно преминаващите през града автомобили. Това от своя страна ще облекчи чувствително движението по бургаските улици и ще намали замърсяването на въздуха с вредни емисии.

"Това е важен проект, който Община Бургас ще реализира по новата оперативна програма. С реконструкцията на "Крайезерна" ще постигнем добри резултати в няколко посоки. Първо, тя ще свързва международни пътища с важни логистични обекти като пристанището, летището, индустриалните и промишлени зони. Това от своя страна ще създаде условия за привличане на нови инвестиции, нарастване на икономическия потенциал и инвестиционна активност в Бургас.

След завършване на рехабилитацията, улицата ще поеме транзитния трафик към Южното Черноморие", каза кметът Димитър Николов.

Освен облекчаването на трафика, отсечката ще е важна транспортна артерия за развитието на икономиката в Бургас. Тя ще осигурява лесен достъп до редица търговски и производствени обекти в Северната промишлена зона и Индустриалния логистичен парк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България