Лъснаха стъпалата към паметник „Създатели на българската държава“

В събота чистене край Разперко

Работници от общинските предприятия „Чистота“ и „Паркове и обредна дейност“ в Шумен почистиха 1300-та стъпала към паметник „Създатели на българската държава“.

Както е известно, те тръгват от централната част на града и по тях се стига до монумента.

Премахнати са наносите от листа и пръст. Подрязани са клоните на дърветата и храстите, които затрудняваха движението на непрекъснатия поток от туристи и гости на града, които се изкачват към платото над Шумен.

Почистен е и най-замърсеният участък в центъра, а това е подхода към Паметника – парковата алея между Младежкия дом и "ВиК"-Шумен. Работниците са изнесли няколко чувала с пластмасови бутилки, чашки и хартии, съобщават от кметството.

Направена е уборка и в тревните площи около водната каскада, където също изобилствало от фасове, семки, дори обелки от плодове.

От общинската администрация призовават младите хора, които все по-често със затопляне на времето се събират в този район, да пазят чисти парковите пространства в града.

В събота в района край Паметника на свободата /т.нар.Разперко/ ще бъде извършено почистване по инициатива на Общинския младежки съвет. Инициаторите са осигурили 100 книжки и вкусни лакомства за всички деца, които ще бъдат доведени от родителите им. Освен в Шумен, подобни инициативи срещу боклука, са организирани в още 10 града от страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони