Любимата певица на Тато – Ана-Мария, снима клип с колие от Людмила Живкова

Народната изпълнителката си партнира с кавалжията Злати Петров

Народната певица Ана-Мария, за която казват, че е любимата изпълнителка на Тодор Живков, засне нов видеоклип „Не си ли се наспала, Енице“, чиято премиера бе в ефира на Фен Фолк ТВ. В него тя си партнира с един от най-добрите наши кавалджии Злати Петров.

„Това е стара народна песен от района на Велинград. Танцува се на Чичово хоро и за пръв път със Злати Петров я представихме преди броени дни на фестивала „Фолклорна магия“ в Банско. За наша радост хорото веднага се заформи и хората я приеха много добре.“, разказва ангелогласната Ана-Мария.

Аранжиментът на „Не си ли се наспала, Енице“ е дело на Злати Петров, а оригиналният народен текст е с корекции от Ана-Мария.

Любопитното е, че колието и блузата на Ана-Мария в клипа са подарък от дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова.

„Получих ги лично от нея като подарък още като дете. Тогава блузата не беше подходяща за мен и понеже беше много атрактивна, моята майка я облече на сватбата ми. Сега дойде ред и аз да я представя, защото тя има голяма символна стойност за мен!, разказва Ана-Мария.

Лентата е заснета от екипа на режисьора Ненчо Касъмов в района на град Елин Пелин и в село Петково. В нея участие с оригинални хореографии взема и ТК „Полянци“ от Петково.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл