Любимите рецепти на Цвети Радойчева

2019 г. беше изключително успешна за поп певицата Цвети Радойчева. Талантливата изпълнителка създаде авторската си песен “Изчезни” по стихове на поета Петър Москов и аранжимент на Алекс Нушев. В основата на успешния сингъл е именно творческият талант на Цвети, която е написала музиката.

Нейно телевизионно интервю провокирало текстописеца Петър Москов да се свърже с певицата в социалната мрежа. Цвети приела поканата му за приятелство и решила да му прати една от последните си идеи (музиката на бъдещата песен “Изчезни”). Поетът още на следващата сутрин є изпратил готов текст, който Цвети много харесала, и не след дълго песента била факт.

Красивата изпълнителка е на мнение, че в живота няма случайни неща и че всеки късмет е провокиран от твоите лични вярвания и всеки успех е плод на труда, който си положил.

Именно с песента “Изчезни” Цвети Радойчева спечели голямата наградата на фестивала BG Music Festival през лятото на 2019 г. и я представи на сцената на едни от най-големите конкурси за красота в България като Lady UNIVERSE, Miss Bulgaria и много други форуми и светски събития. Скоро сингълът се сдоби и с официален видеоклип, който бе подкрепен от Зонта Клуб. Във видеото Цвети Радойчева си партнира изключително успешно в актьорска игра с талантливия Александър Димов от “Откраднат живот”. Двамата се запознали в кампанията “Успели българи дават личен пример”, на която са едни от лицата.

Освен с безспорния си талант и професионализъм, Цвети се откроява и с голямото си и добро сърце. Тя се включи в множество благотворителни събития и кампании в подкрепа на деца в неравностойно положение и на двойки с репродуктивни проблеми. Годината є бе изпълнена с прекрасни емоции, свързани със срещите с фенове, но и с безценни моменти със семейството и малката є дъщеря Ванеса, която неотдавна направи 3 години и може да се похвали с ангелска красота и талант за сцена, наследени от успешната й майка.

Сега чаровната изпълнителка е заредена с много желание и вече започна създаването на новите си авторски песни, които ще включи в своя първи албум. Цвети ще се изявява и в киното, тъй като тази година има покана за главна роля в предстоящ български филм.

 

Печен шаран с дресинг

Необходими продукти:

1 шаран

чубрица

мащерка

розмарин

куркума

червен пипер

2 с. л. зехтин

За дресинга:

1 главичка обелен чесън

1 шепа сурови орехи

20 стръкчета пресен лапад

1 връзка магданоз

сок от 1/2 лимон

1 зелена чушка

малко парче пресен джинджифил

Начин на приготвяне:

Шаранът се почиства предварително като люспите и главата се отстраняват. В тавата, в която ще го печете, се слагат един пръст вода и 2 с. л. Зехтин. Рибата се овкусява отвътре с чубрица, розмарин, куркума, мащерка, а отгоре се поръсва с червен пипер. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 50 мин. Пригответе дресинга, като смелите всички съставки за него в кухненски робот или блендер. Сервирайте шарана, полят с дресинга.

 

Цедено кисело мляко с малини

Необходими продукти:

300-400 г. малини,

пресни или замразени

300 г. цедено кисело мляко

5 с. л. захар

Начин на приготвяне:

Измийте малините и ги отцедете. Смесете малините, захарта и киселото мляко в блендер или кухненски робот и разбийте за кратко - докато всичко се хомогенизира. Разсипете цеденото кисело мляко в купички и ги сложете във фризер за няколко часа.

 

Блини без мая

Необходими продукти:

4 яйца

1 ч. ч. прясно мляко

1/4 ч. л. сол

1 ч. л. захар

1 ч. ч. брашно

масло за намазване

200 г. сирене

100 г. сладко от ягоди

Начин на приготвяне:

Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг. Жълтъците смесваме с млякото, захарта, солта и брашното и разбиваме с миксер до гладка смес. Добавяме белтъците и разбъркваме с лъжица. Намазваме тигана с масло, загряваме на котлона и сипваме 1/2 черпак от сместа, като разпределяме равномерно. Когато е готово от едната страна, обръщаме и от другата. Изваждаме в чиния и намазваме с малко масло. Така приготвяме блини до изчерпване на сместа. Намазваме ги със сладко, натрошаваме отгоре сирене и навиваме на руло. Сервираме ги топли.

 

Витаминозна салата с микс от семена

Необходими продукти:

2 розови домата

2 зелени чушки

1 краставица

1авокадо

1 селъри

2 моркова

10 обезсолени маслини

конопено семе

слънчогледово семе

орехи

сок от 1/2 или цял лимон

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се нарязват на ситно, морковите се рендосват, добавят се предварително обезсолените маслини (преседели поне 1 денонощие във вода), прясно изцеден сок от лимон, както и суровите семена и орехите. Разбъркайте добре и сервирайте.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме