Любител на залозите играл с данните на приятелката си и източил картите й

Снимка: Архив

Младежът регистрирал профил на името на гаджето си и проиграл 565 лв.

24-годишен, плащал в сайт за залози с данните от дебитните карти на гаджето си, получи условна присъда от 20 месеца лишаване от свобода с 3 години и половина изпитателен срок. Наложена му е и глоба от 300 лв.

Присъдата е произнесена от Окръжния съд в Търговище при съкратена съдебно следствие. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Енгин М. проиграл 565 лв. от парите на приятелката си само за 20-на дни през февруари тази година, докато тя установила при плащане, че в картите й почти няма левчета. Тогава подала сигнал и се разбрало, че от сметките й са теглени суми за залагане в сайт. При това залозите били направени от профил, регистриран на нейно име с данните от личната й дебитните карта. Полицията стигнала до създателя на профила, който залагал с чужди пари. Оказало се, че това е гаджето на момичето.

Младежът побързал да върне 310 лв. от проиграната сума. Останалите все още не били възстановени.

При разследването Енгин признал, че гостувайки в дома на приятелката си, я издебнал и извадил дебитните и личната карта от портмонето й. Снимал ги и с тези данни създал профила на нейно име, от който залагал.

Момичето не се явило на делото и не предявило претенции за останалата невърната сума.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право