Любко Петрович в ЦСКА

Сензацията е факт! Любко Петрович започна работа в ЦСКА, а дебютът му ще е в дербито срещу „Лудогорец“ в четвъртък от 17,30 ч. Преди половин година сръбският корифей обяви, че никога не би работил при „червените“, защото вече е бил в „Левски“ и „Литекс“. Но заради добрите си взаимоотношения със собственика Гриша Ганчев e склонил да помогне на големия си приятел.

Именно Петрович препоръча на ЦСКА треньора Нестор Ел Маестро. Младият сърбин с английски паспорт е карал курсове при еврошампиона с „Цървена звезда“ от 1991 година. Петрович ще е съветник на Ел Маестро. На този етап няма индикации, че Любко може да поеме ЦСКА при негативен развой на дуела с „Лудогорец“. Подобно нещо се случи в Разград този сезон. Бразилецът Пауло Аутори дойде като надзорник на Димитър Димитров, а Херо веднага подаде оставка и оваканти поста за именития гост, който обаче скоропостижно си тръгна. Дербито ЦСКА - „Лудогорец“ може да има кръстопътно значение в битката за титлата. Победа на тима от Разград ще означава 9 точки аванс в негова полза – преднина, която реално е абсурдно да се навакса.

В кариерата си Петрович е водил повече от 20 отбора по целия свят. Тази година той стана шампион и на Руанда с отбора на патриотичната армия АПР. Петрович триумфира с титлата у нас като наставник на „Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ