Любко с функциите на Сър Алекс в ЦСКА

Сезонът в Първа лига приключи, но в ЦСКА усърдно вече работят по подготовката за новата кампания. Напук на видимо лошо режисираната суматоха по оста София – Варна - Разград, „червените“ осъществяват трансфер след трансфер. През настоящата седмица столичният гранд вече представи Тони Уот, Диего Фабрини и Денис Давидов, а в сряда и Петър Занев. Опитният бранител идва като свободен агент, след като през последните 6 години се подвизава в руската Висша лига. Бившият капитан на „Амкар“ и „Енисей“ парафира официално, след като водеше тренировъчен процес с отбора от април насам. А в „Борисовата градина“ се очакват още две познати имена – Густаво Кулма и екснаставника на тима Стамен Белчев.

Колумбиецът вече има един престой при „червените“ в периода 2016/2018 година, когато записа 47 мача във всички турнири. И той, подобно на Занев, ще бъде привлечен без трансферна сума. Офанзивният играч е сочен за заместник на Едвин Джеси, който се очаква да бъде продаден през лятото. Далеч по-интересно обаче е завръщането на Белчев. Талантливият треньор работи в „Арда“, но сега трябва да подсили треньорския щаб на „червените“. По този начин ще падне и въпросителната около очаквания нов наставник на тима. Опитният тактик – бившият европейски клубен шампион Любко Петрович ще има функциите на Сър Алекс Фъргюсън и ще наставлява от високо, докато на терен Белчев и Добри Митов ще имат задачата да провеждат тренировъчния процес.

Феновете на „червените“ имаха още поводи за оптимизъм в средата на седмицата – ЦСКА представи и трети проект за нов стадион. На сайта на клуба бяха публикувани идейните предложения как да изглежда „червеното“ бижу. На снимките проектът "DESET architects" е стадион с капацитет от близо 28 000 души. В него са намерени и решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка. Проектът дава конкретни отговори на дискусиите след публичното обявяване на идеята за нова арена на ЦСКА, която ще бъде най-модерната в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ