Любовница закла заварчик с чаша (обзор)

Заподозряната и синът й се опитали да избягат от града

Заварчик на 63 години беше заклан в квартирата му на улица “Родопи” в Пловдив след пиянски запой по повод Стефановден. Полицията задържа за убийството неговата 25 години по-млада любовница и сина й, който е обвинен като съучастник.

Престъплението било извършено на 27 декември около 23 часа, уточниха криминалисти. Мъжът П. С., приятелката му Е. А. (38 г.) и синът й на име Стефан (20 г.), седнали в квартирата да се черпят за празника. По някое време любовницата се почувствала засегната от думи на заварчика и започнала да троши чаши, чинии и всичко, каквото й попадне. Започнала и ръкопашна схватка, в която на страната на майката се включил и синът. Ножовете от масата също влезли в употреба. В един момент жената грабнала парче от счупена чаша и прерязала със стъклото сънната артерия на любовника си. Бликнала кръв и тежката рана се оказала фатална за П. С.

Днес все още криминалистите изясняваха много от детайлите от кървавата саморазправа. Задържаната за убийството твърдяла, че синът й по никакъв начин не е замесен, но полицаите смятат, че това е защитна реакция на майката. Следите сочели, че някои от раните по жертвата най-вероятно са нанесени от младежа. След клането двамата се опитали да избягат от града, но били задържани.

Съседи на улица “Родопи” твърдяха, че познават слабо заварчика, който наел етаж в къщата преди около година и половина. Не контактувал с никого от квартала. Живеещ наблизо пенсионер разказа, че не е виждал жена да влиза и излиза от квартирата.

От прокуратурата обявиха, че ще поискат задържане под стража и на майката, и на сина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право