Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг - джендъри на плажа

Нашето море ще е само “люпилня” на кадри за чуждите бардаци.

“Гларусите са на изчезване, сезонът на платената любов е пред провал”, коментират морските стражи

Пълно е с млади момичета, които безсрамно се натискат по хавлиите

Хотелите в Златни пясъци са претъпкани с млади чужденци - фенове на т.нар. АСО-туризъм (алкохол, секс, опиати)

Слабият сезон подмина проститутките на Север. По курортите има доста по-малко семейства с деца, но младежката публика е налице, а точно тези клиенти най-често търсят платена любов. Заради солидните намаления на пакетните почивки още от юни част от хотелите в Златни пясъци са претъпкани с млади чужденци - фенове на т.нар. АСО-туризъм /алкохол, секс, опиати/. Има избор, предлагането е в широк диапазон за всеки вкус и джоб.

На Златните обикновено жриците работят в еротични клубове с консумация. Тарифата е около 100 лв. за сеанс, а за цяла нощ скача тройно и четворно според уговорката. В най-елитните хотели пък важи по-дискретна практика - гостите си поръчват момичета по каталог срещу цена по договаряне, която може да достигне 500-600 лв. 10 пъти по-евтини са услугите в т.нар. масажни студия в града, а на дъното по цени са магистралките. Наредените по шосето за Бургас край Приселци и стария път за София до Побити камъни жрици искат по 30 лв. за сеанс, а френската любов върви с 5 лв. по-малко.

Тази година на плажа гъмжи от джендъри. Пълно е с млади момичета, които безсрамно се натискат под хавлиите. Какво да правят проститутките? Те вече са в нафталина. Това разкри за “Труд” познавач на най-древната професия в курорта Слънчев бряг и коментира, че нещата в лятната любов са се обърнали и са претърпяли пълна промяна.

Спасителите по вишките разказват, че направо ги е срам да гледат какво става наоколо. “Гларусите са на изчезване, а проститутките нямат никакъв пазар. Сезонът на любовта е пред провал”, коментират морските стражи.

В миналото са напъните на проститутките по Южното Черноморие да си правят силикони, да имат по- младежко облекло, за да минават за ученички и да вдигат тарифата, да се изрусяват или да се потъмняват, за да изглеждат по- екзотично или пък да си слагат сини лещи- за дълбок и интелигентен поглед.

На шосето, до някой храст в жегата, обикновено по къси панталони - такава е съдбата на жриците този сезон. Цяла зима те са следили прогнозите за слаб сезон, и явно са взели своето решение.

“Истината е, че опитните проститутки се изнесоха за Германия още преди три години”, разказа пред “Труд” човек от туристическия бранш.- “Бях свидетел как с два самолета, упражняващи занаята знойни българки, заминаха, защото там щели да печелят много повече. Ние си ги познавахме, дори една сподели, че оттук нататък на нашето море, особено в плейбой баровете, ще е само “люпилня” на кадри”, обяснява нашият източник. И коментира, че още същия сезон цената на услугите- 100 евро на сеанс паднала драстично, защото дошли млади и неопитни момичета, предимно ромки от вътрешността на страната. Сега обаче дори и такива се намират само тук- таме по шосетата. Тарифата им си била направо смешна - почвала от 10 до 50 лева.

 

Заради липсата на закон

Съдът ги наказва за неморални доходи

През последните месеци няколко магистралки на 40-42 години от района на “Крушките” край Варна бяха наказани от Районния съд с глоби от 400 до 1000 лв. заради получаване на доходи по неморален начин.

И трите бяха хващани многократно на калъп с клиенти в храстите и предупреждавани с протокол от полицията, преди да стигнат до съда. Тъй като няма закон срещу проституцията, жриците ги лови т.нар. член “безделничество”, но трябва да ги заловим поне 3 пъти, за да стигнат до съд, коментират редови полицаи.

Според тях това лято по пътищата липсва обичайният наплив от гастрольорки. Вероятно заради новината, че сезонът е слаб повечето са тръгнали на гурбет, но пък местните - от селата край Варна, са на линия и обхващат целия периметър.

 

Строго забранено обаче е сводничеството

Платената любов в Гърция е законна, жриците внасят данъци

Всяка седмица минават на контролни прегледи

Атина,

Бойка Атанасова, наш кореспондент

В Гърция проституцията е разрешена със закон за лица над 18 г. и се контролира чрез Наказателния кодекс и Закона от 1981 г. за предпазване от венерически болести и сродни въпроси.

В страната има две категории проститутки - работещи в публични домове и на улицата. Всеки може да упражнява тази професия, като за целта е необходимо да обяви в данъчна служба, че работи това, да издава касови бележки на клиентите и да си плаща данъците.

Жените, които работят в официалните публични домове, се задължават всяка седмица да посещават лекар за контролни прегледи. Според нормативната уредба публичните домове трябва да се намират на разстояние най-малко 200 м от училища, църкви, детски площадки.

Това, което строго се забранява от закона, е сводничеството.

През последните две десетилетия обаче нелегалната проституция процъфтя и се превърна в бомба със закъснител, известна на всички компетентни органи, които губят астрономическа сума от данъци и такси.

 

Ахмед Доган през 1992 г.:

Предвиждаме публични домове до казармите

Първи поискаха Закон за проституцията още през 1992 г. от ДПС. Мотивите бяха, че дейността е извън всякаква правна и данъчна база. Почетният председател на ДПС Ахмед Доган мотивира предложението така: “... този занаят ще могат да практикуват момичетата, навършили 18-годишна възраст. Ще има постоянен лекарски надзор, проституиращите ще могат да си създават свои профсъюзи и по този начин да се избавят от терора на сводниците. Не е без значение и това, че ще спечели финансовият министър Иван Костов. Определени отчисления ще има и за неговото министерство. Предвиждаме публични домове да се изграждат до казармите, затворите, като сме уверени, че ще намалеят и издевателствата... ”

 

Доц. Д-р Мариана Трашлиева:

18 заболявания се предават по полов път

“Повече от 20 години алармирам за необходимостта от легализирането на проституцията в България. Уличните проститутки представляват опасност както за себе, си така и за хората, които ги ползват за секс, защото те не подлежат на регламентиран медицински контрол”, обяви пред "Труд" доц. Д-р Мариана Трашлиева, основател и дългогодишен ръководител на Катедра по дерматология и венерология на МУ, Плевен.. Тя припомни как още в социалистическите времена с помощта и съдействието на милицията е въведен контрол на магистралните проститутки в плевенския регион. Правели прегледи на момичетата, изследвали ги и ги лекували доброволно, защото рисковете са от полово предаваните болести са цял списък от 18 заболявания. Затова държавата трябва да регламентира най-древната професия по начин, който да гарантира здравето на проститутките и редовното им медицинско наблюдение и контрол.

“Аз лично гледам на проституцията от психологическа от социалната и страна. Убедена съм, че има мъже, които биха могли да решат част от своите проблеми в контакт с интелигентни проститутки”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България