Любовни аромати лекуват сексуални проблеми

Beautiful sexy intimate couple hug each other

Безплодието и импотентността се дължат на факта, че единият от партньорите "не ухае вкусно", твърдят биохимици

Американски биохимици твърдят, че е възможно феромоните да се превърнат в забележителни лекарства, които да помагат за лечението на сериозни сексуални заболявания. Това се обяснява с възбуждащия аромат, който се отделя от тях. Той е фин и неуловим и се възприема на подсъзнателно ниво.

Феромоните са микроскопични частици с особен химичен състав. В тяхното ухание може да се крие и причината за сексуалните несполуки, за поредната любовна раздяла, за разбитото семейство или дори за самотата. Установено е например, че безплодието и импотентността често са свързани с факта, че единият от партньорите "не ухае вкусно", тоест отделя по-малко от сексуалните вещества.

Именно феромоните са способни да възпламенят любов от пръв поглед или животинска страст. За първи път учените се сблъскват с тях, докато изследват насекомите. Става ясно, че без тези уханни субстанции те не биха могли да се размножават, да откриват храна, да се справят с  неприятелите. Основното им предназначение при животните е да помагат при търсенето на партньор за чифтосване.

На всеки се е случвало да бъде привлечен силно от представител на другия пол. Човек не се замисля защо му е приятно да си общува с колежката или колегата от счетоводството например или защо търси компанията на определени хора. Защо предпочита повече този или онзи партньор? Същите въпроси си задавали учените от университета "Йейл", както и колегите им от университета "Рокфелер", които изследвали стотици влюбени доброволци и открили ген, отговорен за производството на феромоните. Оказва се, че подобно на животните, и ние "подушваме" партньорите си.

Други учени пък са доказали, че любовта наистина е свързана със способността ни да долавяме определени телесни аромати.

С помощта на електронен микроскоп руски учени са установили, че в носа ни има 2 особени структури, наречени вомероназални органи. Двата сензора действат отделно от останалите, реагиращи на нормалните миризми. Смята се, че има аналогични органи и у животните.

Тези сензори възприемат само сексуалните аромати и въобще не реагират на ухания като босилек, мента, лимон или джоджен, например. Някои учени дори предполагат, че това са и органите, с които свързваме шестото чувство или интуицията.

При възбуда половите органи отделят специфична миризма

Известно е от писмата на Наполеон до съпругата му Жозефина, че той я молел да не взима вана преди неговото завръщане. Обяснението е, че при измиването на половите органи част от феромоните се отстраняват и това можело да лиши жената от сексуалната й привлекателност.

Известно е, че различните племена в Африка и Южна Америка използват възбуждащите свойства на феромоните в брачните церемонии. Преди половия акт влюбените не само, че не се миели, за да не загубят ценните ухания, но и специално намазвали телата си с вещества, отделяни от животните, които имат сходно въздействие - възбуждащо партньора.

Ако някой се притеснява от полъха от половите органи по време на секс и любовните игри, това може да е обусловено от факта, че отъждествява секса с естествените функции на отделителната си система. В действителност това са две напълно различни функции и ако гениталиите се поддържат чисти с ежедневно измиване, едва ли ще  притесняват с неприятен мирис.

При сексуалната възбуда от мъжките и женските полови органи се отделя специфичен аромат. Повечето хора го намират за не особено приятен, но в същото време доста възбуждащ. Спермата и секретите от влагалището имат слаб мирис и специфичен вкус. Ваната и душът преди секс, споделени с партньора, ще помогнат и притесненията, че нещо може да отблъсне любимия, ще изчезнат.

Натуралното пали страстите

Една от най-мощните съвременни индустрии - производството на парфюми - веднага оценява въздействието на феромоните. Производителите на дезодоранти са се възползвали от ефекта им. За основа на голяма част от скъпоструващите дезодоранти се използват мускусоподобни аромати, на които жените реагират и се впечатляват. В Европа още преди 30 години се появяват аерозолни опаковки с мъжкия феромон андростерон, известен и под други наименования. Многочислени експерименти в Англия и САЩ са потвърдили, че този аерозол кара жените да възприемат мъжете като изключително сексапилни и атрактивни. Повечето от дамските парфюми също са със специфичен аромат, каращ мъжете да вдишват дълбоко уханието, носещо се след жените, и да се обръщат след тях. В хода на експериментите учените са установили още, че 30% от жените ги привличат аромати на мандарина и касис, смесени с египетско масло, а 40% от мъжете се възбуждат от аромата на лавандула, примесен с мириса на баница с тиква.

Доказано е, че най-притегателните аромати  се излъчват от току-що измита коса и изкъпано тяло. Само натуралните ухания предразполагат към животински страсти, категорични са учените.

Андестерон  и капулин побъркват партньорите

Мъжките феромони се съдържат в потта, кожата и косата. Когато се разпространяват във въздуха, те изпращат неуловими послания до жените от рода на "желая те". Колкото по-голямо е количеството на отделяните андестерони, толкова по-привлекателни стават мъжете за противоположния пол.

Женският феромон капулин се отделя по време на овулацията при жените. Той изпраща сигнал към мъжете "ела по-близо". Съдържа се в най-голямо количество във вагиналните секрети и потта. Любопитното е, че в по-обилно количество го отделят блондинките и червенокосите жени. Може би мъжете са забелязали този факт?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл