Любов и вино в чаша от поезия

Когато виното и любовта се подправят с капки поезия, бихме могли да очакваме фойерверки от емоции! Така и ще бъде на 13 февруари от 18,30 ч. в „Къщата на Елинор” в София („Цар Асен“ №33), където ще звучат най-новите любовни стихотворения на десет съвременни български поети.

Ужасно ти отива да си гола! / Аз ще оставя лампата да свети...” – ще се провикне Атанас Капралов. „В басейна няма сол и корали, /

изригва вулкан алкохолен... ” – ще продължи Анжела Димчева. „Позволи ми да си представя и такива неща: / че те целувам, докато спиш, / докато късам роклята на нощта...” – ще допълни Боян Ангелов. „Ще звънват чашите кристални, / подобно клетвени слова. / Пий за последно, ритуално – / ще влезем в Рая след това.” – ще сложи точка на вечерта Павлина Павлова...

И още реални, ирационални и въображаеми картини ще допълват Празника на любовта и виното чрез поезията на Катя Кремзер, Георги Атанасов, Владимир Виденов, Хубен Стефанов и Станислава Пирчева – Ава, а за неповторимата атмосфера ще допринасят авторските балади на барда Ивайло Диманов.

За да няма празни чаши, ще се грижи Винарна „Гайтан”, а за да няма опиянени от поезия и музика, празненството ще се дирижира от водещата Райна Йотова – Дамяни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура