Любомир Минчев: Грешно е да разчитаме само на Везенков

Би било грешно да разчитаме само на Александър Везенков, обяви Любомир Минчев, национален селекционер. - Избирането му в драфта на НБА е пристиж и имидж за българския баскетбол. Миналата година се справи с напрежението и добре игра. Сега вярвам, че пак ще е така.

Треньорът събра отбора на лагер в Правец за световните предквалификации. Везенков ще се включи в подготовката от утре заедно с натурализирания американец Дий Бост.

Трикольорите ще имат за съперници Португалия и Беларус, като се целят в едно от първите две места в групата, за да се класират за същинските квалификации.

„В отбора има баланс между опитни и млади играчи, което е добре – продължи Минчев. - Миналата година бяхме близо да победим Словения и Украйна. А това се дължи на старанието и дисциплината. Това е минимумат, който трябва да направим и сега. Няма да е лесно.“

Тимът ще има двама капитани - Чавдар Костов и Павел Маринов, които са двама от най-възрастните играчи в отбора със своите 28 години. Първият игра през миналия сезон в гръцкия „Кими“, а вторият в румънския „Питещ“ и френския „Лил“.

Дебют с националната фланелка ще направи Йордан Минчев. 18-годишният играч на „Фенербахме“ е сред най-младите в отбора. „Развълнуван съм и очаквам да ми се случат положителни неща - заяви Минчев.  -  Всички ще работим здраво, дано се получи.“

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт