Любопитни факти за „Отчаяни съпруги”

Почитателка харесва роклята, която Габриел (Ева Лонгория) носи в пилотния епизод на сериала „Отчаяни съпруги” и решава да напише на продуцентите писмо. В него младото момиче моли за името на дизайнера с намерение той да й ушие същата рокля за абитуриентския бал. Вместо това, продуцентите й изпращат истинската рокля на актрисата и момичето е облечено в нея на дипломирането си. "Отчаяни съпруги" си остава един от най-обичаните сериали от всички жени по света. Звездните актриси, които ни потопиха в свят на интриги, семейни драми и авантюри, се превърнаха в истински любимки и еталон за стил. Ето няколко любопитни факта свързани с поредицата и артистите в нея.

Първоначално Марша Крос се опитва да изиграе ролята на Мери Алис Йънг, но получава ролята на Бри Ван Де Камп. Николет Шеридан се опитва да изиграе ролята на Бри Ван Де Камп, но получава ролята на Еди Брит. Тери Хатчър пък е първата, която получава наградата на Гилдията на екранните актьори за изключителната си роля в сериала, още преди края на първия сезон. Тери дори си чупи две ребра, заснемайки сцената, където се натъква на сватбена торта, но настоява да не спират снимките.

Феноменалната Опра Уинфри много харесва сериала и е поканена на снимачната площадка, където прави ексклузивно шоу. В него тя показва петнадесет минутен „епизод“, където Опра (като нова съседка) научава всички тайни на домакините.

През април 2010 г. Николлет Шеридан съди Марк Чери за 20 милиона долара по обвинение в нападение и побой, сексуално насилие, основано на пол, неправомерно уволнение и „умишлено причиняване на емоционален стрес“. Тя казва, че Чери създава враждебна работна среда и се държи непрофесионално към нея по време и след снимки.

Създателят Марк Чери признава, че стига до идеята за написването на пилотния епизод след разговор с майка си. Тя му разказва, че отглеждането на Чери и неговите братя и сестри, заедно с баща му, често я кара да се чувства „отчаяна“.

Тери Хатчър, Фелисити Хъфман и Ева Лонгория са единствените актриси, които се появяват във всеки епизод от поредицата. Марша Крос се появява в почти всеки епизод, с изключение на седем, които пропусна, към края на третия сезон (поради отпуска по майчинство).

Ева Лонгория и Джеси Меткалф имат разлика от само три години, Лонгория е по-възрастната. През първия сезон обаче тя е обвинена в афера с непълнолетното момче. Лонгория и Меткалф се появяват във филми с Майкъл Дъглас, Лонгория в „Сентинел” (2006), а Меткалф във филма „Отвъд разумните съмнения” (2009).

Героите на братя Скаво (Паркър, Престън и Портър) заемат четвърто място в списъка на "10 най-големи телевизионни програми" на телевизионния ГИД (27 март 2005 г.).

Всички епизоди, с изключение на пилотния, са кръстени на песни, а в първия сезон всички имена на песните са от песни, написани от Стивън Сондхайм. На тържеството за рождения ден на Сондхайм актьорският състав заснема епизод с название специално за партито.

Мишел Родригес отказа да участва в „Отчаяни съпруги”, за да играе в „Изгубени“ (2004). Когато Елън Дегенерес я пита защо, в чата си Родригес се пошегува: „Защото, ако не сте домакиня, какъв е смисълът?“

Младата любовница Габриел (Ева Лонгория) постоянно е наричана „госпожа Солис“. Това е препратка към връзката между Бенджамин Брадък и госпожа Робинсън в „Абитуриент” (1967 г.), тъй като и двете ситуации са много сходни. Къщата, в която живее Марша Крос, преди това е използвана в сериала „Провидънс” (1999).

И четирите основни дами имат неамерикански фамилни имена: Скаво (италиански), Солис (испански), Майер (немски) и Ван де Камп (Холандски). Том Скаво (Дъг Савант) се появява в седемнадесет от двадесет и три епизода (липсват само шест епизода) и все още е включен в ролята на гост-звезда. Във втория сезон обаче той вече редовен артист.

Сюзън Майер (Тери Хатчър) е детска илюстраторка. Първата й книга е озаглавена "Мравки в кошницата за пикник".

Всички имена на децата на Скаво започват с буквата “P” - Портър, Престън, Паркър, Пени и Пейдж. Името на шефа на Линет е Ед Ферара. В реалния живот Ед Ферара е бившият писател и продуцент Кевин Мърфи, бивш партньор в писането на няколко телевизионни предавания, включително „Скъпа, смалих децата” (1997) и „Чудесата на науката” (1994).

Дъг Савант, Марша Крос и Брайън Остин Грийн са възпитаници на Melrose Place (1992). Катрин Джоостен умира от рак на белите дробове двадесет дни след излъчването на финала на сериала, в който героинята й Карън Маклъски умира от рак на мозъка. В интервю Катрин казва, че когато Марк Чери предлага, нейната героиня да се разболее от рак, тя се съгласява и по този начин историята е реалистична, не е подсладена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл