Любо Ганев заповяда на България – 3 победи

Любо Ганев издаде заповед на националите – три победи и класиране за финалния кръг в Италия на световното първенство. За трети път най-великият български волейболист направи промоция на своята книга „Светът отвисоко“, като след Варна и Русе финалът бе в София.

„Няма мърдане – отсече 210-сантиметровият гигант. - Искам три победи и отиваме в Италия. Толкова много заявки имам за моята книга, че няма да мога сам да ги пренеса. Всеки от 73_2момчетата ми е обещал да носи по два броя в багажа си.“

Националите играха късно снощи с Иран, а мачът завърши след редакционното приключване на „Труд“. Но на промоцията бе истинско съзвездие от спортни легенди. Волейболните суперзвезди от близкото минало Мила Кьосева и Антонина Зетова дойдоха да уважат Любо. До тях беше и Богдан Кючуков, дългогодишен треньор на националите. Сред ВИП-овете бе и Анатоли Илиев, основен организатор на „София – европейска столица на спорта 2018“. Компания му правеше Йорданка Благоева, бивша световна шампионка на скок на 73_3височина.

„Светът отвисоко“ е поредната книга, издадена от „Книгомания“, от поредицата на Владимир Памуков и Тодор Шабански за спортни величия на България. Освен Ганев подобни албуми имат Христо Стоичков, Валентин Йорданов, Стефка Костадинова и Армен Назарян. Авторите, към които вече се числи и младият фоторепортер Костадин Андонов, обещаха, че поредицата ще продължи и догодина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт