Любо Ганев се връща на терена за мача на легендите

Волейболните звезди Любо Ганев, Борислав Кьосев, Евгени Иванов-Пушката... ще пускат в мача на легендите за ЦСКА. Техни съперници от „Левски“ ще бъдат доскорошният капитан на националите Владимир Николов, Найден Найденов, Димо Тонев, Константин Папазов-Тити... Битката започва в сряда от 19,30 ч в „Арена Армеец“.

1:0 за ЦСКА!”, възкликна президентът на „червените“Александър Попов, като чу имената на съперниците.

Ще ни бият само на килограми!”, отвърна с усмивка Владимир Николов.

И допълни, че „Левски“ води с 2000 фена на армейците, които пък са купили около 500 билета досега.

Интересът към битката е голям, като се очаква в залата да има поне 8000 зрители. Според Николов, ако са по-малко, „Левски“ ще бъде на загуба.

След сблъсъка на легендите, „сини“ и „червени“ ще изиграят отложен мач от ХVІІ кръг на първенството.

От години нашите отбори не са били толкова добре в спортно-техническо отношение - заяви Попов. - В дербитата няма значение кой е първи в класирането. Емоцията е преобладаваща и често тя е решаваща за успеха. Това е солта на нашето съперничество през годините. Не сме като боксьорите да се перчим преди мач. Демонстрираме поведение на съпричастност не само към житейските проблеми, но и като професионално отношение един към друг. Надяваме се това да се пренесе и в залата и феърплеят да доминира.“

Според Попов тъмният период за волейбола вече е преминал и бъдещето е пред двата отбора.

Президентът на „червените“ уточни, че в Министерството на икономиката вече е внесено писмо за инвестиции на зала „Армеец“. Благодарение на спонсорите клубът разполага със средства да реновира съоръжението, за да стане безопасно за ползване.

Най-вероятно за „Левски“ битката ще пропусне Симеон Александров. Звездата на тима е с травма и след края на сезона му предстои операция. Все пак има малка възможност той да бъде възстановен за дербито.

Мачът ще започне с музикално шоу, чиито водещи ще са Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров.

Организаторите от „Левски“, обявиха че са взети всички мерки да не се допуснат ексцесии в залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт