Любо Пенев, треньорът на ЦСКА: Има съюзени отбори срещу други

- Какво очаквате от вечното дерби, г-н Пенев?

- Влизаме като основен конкурент за титлата. Радвам се от резултатите досега. Искам да продължим по същата линия. Целим се в най-високото място, а програмата е еднаква за всички. След мачове винаги има „жертви“, но сега всички са на разположение.

- При вас ЦСКА играе по-успешно и по-атрактивно отпреди?

- Няма смисъл да си слагаме медали или да се хвалим. Важното е, че отборът играе добре. Вдигнахме нивото, стараем се на всяка тренировка. След като се вижда във всеки мач, това ме радва. Имахме малко време да изградим стила и го поддържаме. Тимът е с амбиции и настроение. Целта е да печелим мачовете. Нямаме право на отпускане, както срещу „Ботев“ за купата. Не трябва да правим подаръци на съперника.

- Защо винаги коментираме и критикувате съдиите?

- Мислим само за футбол. Не искам да се занимавам нито със съдии, нито с БФС. Нека те си гледат работата. Но няма да спра, ако продължават по този начин. Няма да се предам до последно. Лошото е, че те влияят с цел. Затова и футболът ни е на посредствено ниво. Съдиите са наясно кога трябва да се показват картони и кога не. Нека да има картони, но за всички по един аршин. Критерият обаче е различен. Има съдии, които се държат арогантно и нахално. Усмихват ти се и си правят, каквото искат. Нека цяла седмица говорим за футбол, а не за тях.

- ЦСКА и „Лудогорец“ ли останаха в битката за титлата?

- Нито един отбор не изключвам от тази битка. В първата шестица всеки се бори за нещо. Но има и отбори, които са съюзени срещу други. ЦСКА няма да се откаже, докато има сили. Кой е застрахован от загуба? „Манчестър Сити“ с всичките милиарди загуби ли онзи ден?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ