Ляво-либералните елити сигурно са полудели

Карикатура: Иван Кутузов - Кути

Добре, че в Холивуд няма как да направят „Цар Лъв“ с черен лъв, иначе не биха се замислили

Агент 007 вече няма да е бял мъж, а чернокожа жена

Помните ли култовата осемдесетарска лента „Боговете сигурно са полудели“? В нея един симпатичен бушмен търсеше края на света, за да изхвърли оттам една бутилка кока-кола, паднала от самолет, прелитащ над пустинята. Историята му беше толкова колоритна и пленяваща, че за поколения зрители този филм се превърна в универсално семейно филмово забавление. За съжаление, днес такива филми няма как да гледате. Защото са „политически некоректни“ и „представят коренното чернокожо население като изостанало“.

В днешно време „боговете“ на холивудската филмова машина не сигурно, а направо със сигурност са полудели, защото не биха позволили на екран да излезе нещо смешно, оригинално и невписващо се в политкоректната догма. С този маниер все повече хора по света започват да не виждат къде е развлечението в тази гигантска развлекателна индустрия. В този смисъл, филмовите босове вървят срещу себе си, зрителите си и спонсорите си. И всичко това в името на няколко мазни усмивки по Си Ен Ен, две-три потни статийки в „Ню Йорк Таймс“ и поощрително потупване по рамото от някоя Александрия Окасио-Кортез или Хилъри Клинтън. Цялата ляво-либералните елитарна шайка е полудяла, защото още си мисли, че балонът, в който живее, е представителна извадка за настроенията на широките обществени маси. Същевременно хората вече не могат да ги гледат.

Водени от ляво-либералния елитарен консенсус, Холивуд окончателно загуби и малкото си останал здрав разум. Няколко примера от последните седмици са идеално доказателство по този въпрос. Най-впечатляващо е как Холивуд реши, че Джеймс Бонд ще бъде изигран от... чернокожа жена. Точно така, Агент 007 вече няма да е бял мъж, а чернокожа жена. Нека си изясним нещо – няма проблем чернокожа жена да играе таен агент. Проблемът е, че да сложиш черна жена да играе герой, който от 1962 г. се играе от бели мъже, е като да сложиш бял мъж да изиграе роля на Упи Голдбърг. Представяте ли си в хитовия филм „Дух“ с Патрик Суейзи ролята на екстрасенса, изиграна именно от Упи Голдбърг, да се повери на Арнолд Шварценегер, например? Или на Кевин Спейси? Добре, че няма как да направят „Цар Лъв“ с черен лъв, иначе не биха се замислили. Впрочем, наскоро стана ясно, че в новия филм за „Малката русалка“, ролята на Ариел също ще се играе от чернокожа актриса. Мисля, че е редно да направят „Хензел и Гретел“ чернокожи, а вещицата трябва да се изиграе от бял хетеросексуален патриархален мъж, който иска да наложи господството си над потиснатите малцинства. Не е лошо да се обмисли и „Снежанка“ да е чернокожа, пък новата екранизация да се казва „Снежанка и седемте вертикално ощетени“, защото е неполиткоректно да се казва „джудже“. Въобще, толкова много опции има да съсипят детството на бъдещите поколения, че почти нямам търпение да видя докъде ще стигнат. Почти.

Като стана дума за Кевин Спейси – наскоро съдът свали обвиненията към актьора за „сексуална агресия“, която уж била проявена от него спрямо младеж, който твърдеше, че бил опипван от Спейси в бар. Оказа се, че младежът се е отказал да свидетелства, защото има вероятност да се самоуличи в лъжесвидетелстване – „случайно“ телефонът на обвинителя изчезна, след като се оказа, че май е изпращал съобщения до приятелите си да се хвали, че е имал забежка с холивудската легенда. Не било компютри, а компоти, не било сексуална агресия, а флирт по взаимно съгласие, който се пренаписва със задна дата като „престъпление“. Това е стара стратегия на #MeToo-тата – може да се върнат с десетилетия назад във времето, за да пренапишат историята и да изкарат „сексуално посегателство“ дори и най-обикновен флирт.

Ляво-либералите имат ключово място в „пантеона“ на неолибералния глобализъм. Те създадоха, популяризираха и продължават да реализират своя политкоректен дневен ред, който замести реалното равенство с откровени налудности. Типично в свой стил те изхвърлиха в коша идеята, че хората трябва да сме равни в смисъла на това да имаме „равен старт“. Вместо това те започнаха, като най-фанатизираните комунисти от 60-те и 70-те години да мечтаят за равенство в смисъла на „равни резултати“. Равният старт бе не просто забравен, а директно забранен. Как чернокожите ще имали равен старт с белите? Нали чернокожите са били роби? Значи, за да има истинско „равенство“, трябва да има обръщане на властовата пирамида и белите да бъдат натикани в ъгъла, за да „платят“ за греховете на предците си.

Ако това съждение ви се вижда преувеличено и едва ли не извадено от контекста на американската политкоректност, просто прочетете малко за псевдонаучното течение кръстено „радикална расова теория“. Въобще, точно в духа на съветския социализъм, ляво-либералите искат да „направят един смел нов свят“, в който всички постигат еднакви резултати, но това да се случи след като белият мъж си „плати“ за „господството“.

С други думи – модерните ляво-либерални догми не защитават равенството. Дори обратното – те искат да изкоренят равенството в името на една дълго мечтана вендета. Днес такива като Мартин Лутър Кинг са ненужни на ляво-либералите и техния неолиберален глобализъм. Д-р Кинг казваше, че трябва да сме „слепи за расата“ (color blind) на човека срещу ни и да го възприемаме като човек, а после като член на тази или онази раса. За д-р Кинг всички сме братя и сестри. За политкоректните глобалисти всички сме врагове, конкуренти и имаме „да си връщаме“ един на друг. Ляво-либералите казват „Баста!“ на идеите за истинско равенство и равен старт. Как, казват те, ще сме „слепи за расата“? Тогава как ще им го върнем на белите, а? Няма как. Затова на тях не им трябва истинско равенство. Не им трябва и справедлив процес, демокрация или правов ред. Крипто-фашистите са готови да отменят постиженията на демокрацията. В името на „правата“ на тази или онази група, разбира се. Заместват равния старт и еднаквите правила с доминация на малцинствата над мнозинството. А това е най-сигурният начин да се разпадне едно общество – като настройваш неговите съставни части една срещу друга.

Ляво-либералите трябва да бъдат спрени. Те самите не подозират колко са вредни за обществата си. Няма и как да подозират понеже са заслепени от собственото си чувство за изключителност и важност. Но под тяхното влияние модерните западни общества уверено вървят с маршова стъпка към бездната. Скъсаха се всички ляво-либерални медии в Щатите да обясняват в последните дни, че въпреки отпадането на обвинението срещу Кевин Спейси, той не трябвало да си намира работа в Холивуд. Защо? Защото така са казали ляво-либералите, как защо! Той е вече парий, враг номер едно на тутраканско-холивудската селищна система. Това е по същество суспендиране на презумпцията за невинност, премахване на справедливия процес и изхвърляне на правовата държава в коша. Няма значение дали Спейси е виновен или не, той вече е остракиран и изгонен с факли и вили от гневната тълпа, която не правораздава, а кривораздава.

Днешните им концепции за „равенство“, което се основава на теорията на реваншизма и агресията към инакомислието, е по същество антиравенство. С какво избирането на чернокожа жена за ролята на Джеймс Бонд помага на чернокожите? Или на жените? Помага на тази конкретна чернокожа жена, но не и на всички жени, не и на всички чернокожи. Това „представителство“ е куцо, простете. Какво направи за чернокожите чернокожият Барак Обама? Кажи-речи нищо и половина. Обаче „расистът“ Тръмп постигна най-ниската безработица сред чернокожите откакто се води статистика. Това, което ляво-либералите не искат обществото да разбере, е, че няма никакво значение от каква раса си или какъв е полът ти. Всички сме хора и трябва да имаме възможност да се реализираме. Това не става като изпращаме „аватари“ на „своята група“ на важна позиция. Групирането, атомизирането, фрагментирането на обществата и създаването на разделителни линии между хората, е ключът към успеха на елитите. Те не искат да си говорим за пропастта между суперкласата и обикновените хора. Не искат хората да си търсят и намират добре платена работа. Искат всички да се занимаваме с джендъра и цвета на кожата, а не с икономиката и реалната политика.

Елитите със сигурност са полудели. Но не са глупави. От нас зависи дали ще ги спрем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи