Магистрати оттърваха Горна Оряховица от Бисер Дявола

Районният съд в Горна Оряховица постанови принудително настаняване в психиатрична болница на Бисер Стоянов, по-известен като Бисер Дявола, който се бе превърнал в страшилището на града. Местните жители си оттъхнаха след като 30-годишният мъж бе прибран в специализираната клиника във великотърновското село Церова кория по предложение на Районната прокуратура. Той не е само психично болен, но и е и извършител на множество престъпления.

Железничарският град беше пропищял от злодеянията на скитника. Бисер Дявола е израсъл по интернати и непрекъснато тормозеше горнооряховци. Той обикаляше аптеките и просеше от фармацевтите да му дават спирт за пиене. След като в една от аптеките му отказали, просякът изпаднал в ярост, а на излизане така затръшнал вратата, че се сринало цялото витринно стъкло на търговския обект. В друга аптека пък непрекъснато притеснявал служителите като ги псувал, обиждал и дори си позволявал да минава зад щандовете.

Бисер Дявола се бе самонастанил в необитаема къща и запалил огън в средата на една от стаите, за да се грее и така предизвикал пожар. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, сградата и съседните постройки бяха спасени. След като собственичката на горялата къща се оплакала в полицията, неуравновесеният мъж отишъл пред жилището и и захванал да мята камъни по прозорците и.

Сред многобройните му злодеяния е и това, че Бисер Дявола умишлено се е хвърлял пред движещи се коли в града. Целта му била да бъде ударен и след това да претендира за обезщетение от шофьорите.

Преди време Бисер Стоянов бил настаняван в дом за възрастни с умствени отклонения, но малко след това той избягал от социалното заведение и отново се върнал към скитническия си начин на живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони