Мадагаскар се насочва към туристите от Югоизточна Европа и по-специално България

Островът е 4-ият по големина в света и N: 1 по по добив на сапфири и ванилия

Националният туристически борд на Мадагаскар представи широката гама на активности пред десетки туроператори, туристически агенти и медии на гала събитие в София. Туристическият борд на екзотичния остров представи своя план за развитие на българския пазар за 2020 г.

Повече от 40 водещи туроператори, туристически агенти и медии имаха удавалоствието да научат повече за великолепния остров Мадагаскар, както и за неговите възможности да посрещне български туристи.

Г-н Бода Нарижао, Председател на Борда и г-н Джими Джохарисон, Мениджър Комуникации обобщиха основните причини защо да изберем Мадагаскар за следващото си пътуване.

  • Мадагаскар предлага изключително богата флора и фауна. Те се считат за природно светилище, както и за люлка на еднемичните видове на острова.
  • Мадагаскар предлага разнообразни видове настаняване – частни къщи, местни квартири и хотели, от най-евтините до най-луксозните.
  • Островът е завладяващ поради биоразнообразието си, но и зарадите космополитната си култура с произход както от Азия, така и от Африка.
  • Спиращи дъха пейзажи и занимания за всички, включително спорт, приключения, среща с нови и уникални видове животни и растения.

Националният туристически борд на Мадагаскар представи и своята стратегия и план за българския пазар за 2020 г. Визовият режим е абсолютно облекчен, като е възможно и издаване на електронна виза. Документите могат да бъдат подадени 6 месеца преди престоя. Налични са 3 вида виза в зависимост от престоя – единична виза до 30 дни (35 евро), единична виза до 60 дни (40 евро), единична виза до 90 дни (50 евро).

Мадагаскар в цифри

● 4-тият най-голям остров в света (587 040 км²)

● 5,000 км. брегова линия

● 25 милиона население

● 5 климатични зони

● 18 етнически групи

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм