Мадуро: Тръмп и правителството му са банда екстремисти, които искат да завладеят Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи американския държавен глава Доналд Тръмп и членовете на правителството му като "банда екстремисти" и ги обвини за кризата в страната си.

В интервю за британския канал BBC Мадуро предупреди, че няма да позволи хуманитарна помощ да влезе във Венецуела, тъй като според него по този начин САЩ се опитват да се намесят във вътрешната политика на страната. Президентът на южноамериканската държава добави и че "моят народ има всичко необходимо и няма да молим за чужда помощ".

"Това е политическа война, която империята на Съединените щати води. Тяхното крайнодясно екстремистко правителство иска да завладее Венецуела", смята Мадуро. Президентът стигна и по-далеч, като описа Доналд Тръмп като член на Ку Клукс Клан, който вярва в превъзходството на белите.

Мадуро добави и че САЩ стоят зад тежката криза, в която се намира Венецуела. "Те се опитват да създадат условия, които да оправдаят евентуална военна намеса. Това е част от техния план. Затова ние, с цялото си достойнство, отказваме трохите, които ни подхвърлят", заяви държавният глава.

Мадуро за пореден път отказа да коментира отказа си да организира предсрочни президентски избори в страната. Според него "няма логика да повтаряме гласуване, която вече се е състояло".

Николас Мадуро е начело на Венецуела от 2013 г., след като наследи на поста покойния Уго Чавес.

На 23 януари председателят на парламента и лидер на опозицията в страната Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за временен държавен глава. Гуайдо получи огромна международна подкрепа, като САЩ беше първата страна държава, която го призна за президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят