Маестро Кръстин Настев е новият диригент на Варненската опера

Младият и много успешен български диригент Кръстин Настев, когото през ноември 2018 г. получи аплаузите край морето в един запомнящ се спектакъл на "Севилският бръснар", вече държи палката на оркестъра във Варненската опера. Бил е диригент на Операта в Анталия, гост-диригент на Симфоничните оркестри в Бурса, Анталия, Ескишехир, дирижира Пловдивска филхармония на турне в Италия и Оперно-филхармоничното дружество Пловдив.

Дирижира Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор , прави записи със Симфоничния оркестър на БНР, гост-диригент е на Държавна опера Пловдив и на Плевенската филхармония. Ръководи, заедно с Крикор Четинян ръководи майсторски класове по дирижиране в Пловдив, дебютира с операта „Селска чест“ в Софийската опера и балет през 2016. Кръстин Настев е роден през 1980 г. в Пловдив, завършва Музикалното училище в родния си град и е един от последните ученици на Маестро Крикор Четинян в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Завършва с отличие Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София.

Журира Международния хоров фестивал в Хонг Конг и Международния хоров фестивал в Санкт Петербург. Музикален ръководител е в Teater del Cercle – Барселона и на London Chamber Opera на турне в Азия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България