Майката на покойния Ники: Убиецът на сина ми живее, кара си колата, а ние имаме един гроб

Писмо на почернено семейство предизвика лавина от съпричастност в социалните мрежи, но не само – реакция на най-високо ниво и задвижване на институциите.

В края на лятото на магистралата загива 23-годишният Николай Терзиев. Колата му е ударена от друг автомобил, на чийто шофьор не беше повдигнато обвинение до скоро.

%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8Другият шофьор – 28-годишният Бейтула Исмаил има една присъда за друго убийство на пътя, както и множество актове от КАТ за превишена скорост и неправилни изпреварвания. При фаталния инцидент е карал с над 140 км/ч.

Публикация на сестрата на Никола във „Фейсбук” привлича вниманието на медиите и институциите. Тя призовава за по-строги наказания за убийците на пътя и е споделена над 15 хил. пъти. Писмото е адресирано до премиера Бойко Борисов, който преди години лично посъветвал Никола да стане каратист, а не футболист.

Писмото става повод Борисов да се срещне със семейството на загиналото момче.

Междувременно Бейтула Исмаил е арестуван и за остава за постоянно в ареста.

По думите на майката на покойния Никола – Анелия Терзиева, семейството изпитва спокойствие от ареста на Исмаил, но иска да види какво ще направи съда по делото.

„Защо убиецът на моето момче не беше арестуван тогава? Това е нещо, което трябва да се направи веднага след катастрофа с жертва. Нямало алкохол и наркотици – това ли е определящото? Смъртта си е смърт. Бейтула си е карал близо 50 дни из Варна, една ходеща бомба”, каза Терзиева пред БТВ.

Семейството не е очаквало подобно развитие. „Ние имаме една битка, която ще завършим, това не е войната. Ники е просто една битка, която ще избледнее след месец, след два, но за да спечелим войната, трябва да се обединим и да стигнем до промяна на законите”, категорична е сестрата на покойното момче Ралица.

„Убиецът на сина ми живее, кара си автомобила, радва се на слънцето, а ние нямаме нищо. Един гроб, това имаме”, допълни майката на Ники.

Семейството настоява за ефективна присъда по случая, като след изтичането й Бейтула да се яви отново на шофьорски изпит и психотест, които да определят дали да му бъде върната книжката.

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България