Майката на починалото след удар в корема момиче: Никой не ми каза, че тя е ритната

майка на починало след удар в корема момиче

„Никой не ми каза, че тя е ритната в корема. Защо никой не се обади когато детето е било изритано в 14 ч.? Когато дойдох да я взема също никой не ми каза, че тя е ритната”, твърди майката на Габриела – Бистра Бранкова, предаде БТВ.

11-годишното момиче почина, след като беше ритнато от свой съученик в корема в столичното 52-ро училище. След случилото се Министерството на образованието одобри нов пакет от мерки, с които да се бори агресията в училище.

Според майката на момичето дори медиците в линейката не са били уведомени, че момичето е изритано в корема.

Вероятно забавянето е довело до смъртта на детето, смятат родителите.

От разпространено по-рано писмо става ясно, че Габи е имала тумор в левия бъбрек, но според родителите това няма нищо общо със случая.

„Надявам се да се разбере истината и хора, които не разбират и не знаят да не говорят неща, които не са верни”, заяви бащата на Габи Марио Искренов.

Директорът на столичното 52-ро училище Данко Калапиш отхвърли твърденията на родителите.

„Лично аз посрещнах майката и я попитах дали детето страда от някакво заболяване, от епилепсия, защото признаците бяха такива. След това казах, че е имало спречкване между две деца и че Габи е ритната”, твърди той.

Тази вечер пред училището се събраха и други родители, дошли да изразят подкрепата си за семейството на Габи. Според тях ученикът, който е ритнал 11-годишното момиче, и преди е бил агресивен спрямо другите деца.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България