Майка на три деца измамила 29 кандидат-наематели

Издирват мошеничката, за да я вкарат в ареста

34-годишна майка на три деца бе обявена за издирване, след като не се яви в съда на дело, по което е обвиняема за измами. От 1 март до 30 юли 2015 г. висшистката Екатерина М. успяла да излъже 29 души да й платят капаро за наем на апартамента на баща й, като в крайна сметка не го отдала на нито един от тях.

Жената публикувала обяви във вестници и сайтове, че дава жилището, като посочвала личния си мобилен телефон. Звъняла и на хора, които си търсят апартамент под наем. Уговаряла си с тях срещи за оглед и вземала авансово пари. После започвала да протака предаването на ключа под предлог, че има проблеми с документите на едно от децата си, което трябва да изведе зад граница. Така успяла да прибере общо 12 960 лв., преди да бъде уличена и обвинена, съобщиха от прокуратурата.

Първоначално Варненският районен съд определил на многодетната мошеничка мярка за неотклонение "подписка". След като в сряда тя не се яви на заседанието и стана ясно, че междувременно е била осъдена и за друго престъпление, магистратите наредиха да бъде издирена и задържана под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право