Майкъл и Катрин - обич с 25 години разлика

Actor Michael Douglas and his wife, actress Catherine Zeta-Jones, look on during his father Kirk Douglas' 100th birthday party at the Beverly Hills Hotel on Friday, Dec. 9. 2016, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Chris Pizzello/Invision/AP)

Дъглас празнува 75-и юбилей, а Зита Джоунс стана на 50

Има доста интересен факт в живота на една от най-известните семейни двойки в киното. Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс са родени на една и съща дата - 25 септември. Тази година двамата празнуваха юбилей - Майкъл навърши 75 години, а Катрин стана на 50.

Въпреки сериозната разлика в годините, двамата отдавна са доказали, че за тях това не е проблем. Знаем, че по принцип холивудските двойки трудно издържат на известността и напрежението и често се разпадат. Те обаче са сред тези, чиято връзка е устояла теста на известността, клюките, времето и немалко трудности.

Почти две десетилетия брак

Бракът им продължава вече 19-а година, което за Холивуд може направо да се нарече "цяла вечност". Част от тайните на това дълголетие се крият в това, че и двамата умеят да общуват и никога не се взимат твърде насериозно, въпреки проблемите, пред които са били изправени през годините. А те бяха повече от сериозни - боледуването от рак на Майкъл Дъглас и биполярното разстройство на Катрин Зита-Джоунс.

При всички случаи, за да бъдат две толкова известни личности дълго време заедно, трябва да има нещо необкновено, нещо нестандартно.

Дани Де Вито - виновникът

Именно известният комик е човекът, който запознава Майкъл и Кристин. Той ги среща официално през 1998 г., но по думите на Катрин те не са се целували дори девет месеца по-късно. Все пак първите думи на Майкъл към нея са: "Аз ще бъда бащата на децата ти". Нещо, което дори и най-известният холивудски актьор не би си позволил да каже. Което красивата актриса възприема като всяка себеуважаваща се жена и на което отвръща с: "Чувала съм много за теб, виждала съм много от теб и мисля, че е време да ти пожелая "Лека нощ!"

Майкъл обаче е упорит и сменя линията на поведение. Предлага й брак на Нова година през 1999 г., а първото им дете - Дилън, се ражда през август 2000 г. През 2003 г. се ражда и дъщеря им Карис Зита. Ето как една история, която би могла да свърши с чаша хинин и лютив спрей в очите, всъщност прераства в голяма любов.

Обясни се в любов на празника

Майкъл Дъглас направи отново страхотен жест на обич в социалните мрежи и публикува снимка с послание и поздрав към любимата си: „Честит рожден ден, скъпа моя! Обичам те толкова много и нямам търпение да отпразнуваме нашия специален ден заедно!“

Ето някои интересни моменти от запознанството на Майкъл и Кристин, които не са толкова известни. Девет месеца продължава авантюрата им от разстояние, а през това време двамата водят дълги телефонни разговори.

В един от тях стигат единодушно до мнението, че се чувстват много добре в компанията си. И решават, че вече всички трябва да знаят за това.

През 1999 година Дъглас пада на колене пред Кристин в дома им в Аспен, където посрещат новата година. Предлага й брак. Годежният пръстен се оценява на повече от един милион долара.

На 8 август 2000 година се ражда синът им Дилън. Двамата имат и дъщеря Карис, родена три години по-късно. Женят се на 18 ноември 2000 година, като сватбата им в Ню Йорк струва над 1,5 милиона долара.

Най-тежкият момент е, когато Майкъл Дъглас провежда химиотерапия за лекуване на рак на гърлото. Катрин е плътно до него, признавайки колко й е трудно. Той после връща жеста, когато се налага да бъде настанена в клиника заради биполярното й разстройство.

Първият брак му струва 45 милиона долара

Не е известно дали има предбрачен договор на Майкъл и Катрин, носят се само слухове за него. Според някои от тях Катрин би трябвало да получи баснословна сума, ако Майкъл й изневери или ако почине - нещо като 3 милиона паунда на година, плюс още пари при редица други обстоятелства.

Все пак Майкъл Дълас се подложи на лечение за злоупотреба с определени вещества, което, според някои, включвало и лечение на секс манията му.

От друга страна първият брак на Дъглас приключва с един от най-скъпите разводи в историята на Холивуд, струвайки му около 45 милиона долара. Така че е нормално той да иска да се застрахова при следващия си брак.

В случая никой от тях няма нужда от въпросните суми. Тормозят се само клюкарите, които не могат да развалят прекрасния им живот.

Разликата в годините и шегите на актьора

Разликата в годините на Майкъл и Катрин е 25. Точно. Те дори са родени на една и съща дата. Това е странно.Това е много време. Е, не са първите, при които по-възрастен актьор е женен за по-млада и красива жена, но Катрин не е точно "съпругата трофей".

По повод разликата в годините им Дъглас неведнъж проявява чувство за хумор: "Когато стана към 80-годишен и тя ме вози в инвалидния стол, аз все ще я питам: "Скъпа, къде отиваме?", а тя ще отговаря: "В Cartier, скъпи, та това е любимият ти магазин".

По същия повод Катрин казва: "Когато вечер сме пред телевизора, той ми позволява да държа дистанционното, докато задремва, а после дори ми дава възможността да изключа телевизора".

[modula id="3365165"]

Ракът на гърлото идва заради орален секс

Тези твърдения, които стават широко известни през 2010 година, са просто импровизации. Според запознати Майкъл всъщност страдал не от рак на гърлото, а от рак на езика, който неговият лекар му препоръчал да казва, че е рак на гърлото.

В интервю през 2013 г. Майкъл разкрива, че лекарят му казал, че ако се подложи на операция, нещата няма да са никак лицеприятни, че би изгубил част от челюстта и езика си, а това не са неща, за които един актьор би искал да говори

и за които иска публиката да знае.

Колкото до причината за появата на рака на езика, по нея има множество интерпретации, които не са доказани.

Сексуалният тормоз и сривът на съпругата

Катрин Зита Джоунс проговори за първи път почти година след като съпругът й Майкъл Дъглас беше обвинен в сексуален тормоз. Тя разказа как обвиненията са я довели до ръба на бездната и затова решила да седне и да разговаря с децата си, за да обясни за какво става въпрос.

„Аз съм родена в Европа и съм много привързана към семейството си. За мен е съвсем нормално когато има проблем, всички заедно да го решаваме чрез открит диалог. Например, когато дъщеря ми се чувства несигурно, тъй като е в тийнейджърските си години, а момичетата на нейната възраст могат да бъдат много безразсъдни и лоши. Или когато става въпрос за сина ми, който трябва да влезе в университета, но не е сигурен какво да избере. Всичко решаваме заедно, за да се запознаят по-добре с проблема, за да няма изненади и разногласия в бъдеще“, казва Катрин, която има две деца.

За своя брак тя споделя, че е много щастлива и доволна, изтъквайки че със съпруга й са заедно вече 20 години.

„Това е прекрасно, защото никога не съм мислила, че е възможно да бъдеш с един толкова дълго и всичко да е идеално. Майкъл и аз имаме много отворен брак и силна връзка. Когато имате деца, които не са виновни за това, че са родени в свят, пълен с несправедливост, просто трябва да сте отворени и честни, за да споделите живота с всички последствия, включително и несправедливостта“, споделя актрисата.

Майкъл Дъглас, след като разбра от своя адвокат, че списание възнамерява да публикува история за слуховете, които се разпространяват, реши да даде интервю.

„Реших да говоря сега, защото децата ми са ужасени от перспективата да бъда окачествен като сексуален хищник“, каза Дъглас, който твърди, че обвиненията са измислица.

Журналистката Сюзън Броуди обвини Дъглас в сексуален тормоз за събития от края на осемдесетте години, когато, докато работела с него, той й отправял неприлични коментари за външния вид. Тя твърди, че по време на четене на текст за филм тормозът продължил до такава степен, че той мастурбирал пред нея.

Най-трудните години

В периода 2010-2013 година доста неприятни неща се струпват на семейството - болестта на Майкъл, лудата преследвачка, която стресира Катрин, както и проблемите със сина на Дъглас от първия му брак - момчето е осъдено на 5 години затвор заради разпространение и търговия с наркотици.

В крайна сметка Катрин е диагностицирана с биполярно разстройство и се налага да влезе в клиника за възстановяване. Това са си доста и сериозни проблеми за всяка двойка, но Майкъл и Катрин успяват да се справят с тях възможно най-бързо и да продължат живота си заедно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица