Майк Пенс: Белият Дом продължава да работи с Конгреса за санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея

Сегашната администрация на САЩ вече е поддържала продължаването на действието на санкциите против Русия и има намерение да продължи взаимодействието си с Конгреса по законопроекта, предвиждащ усилване на рестрикциите срещу Москва, заяви вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс, в интервю за новинарския канал Fox News.

„Тази администрация вече даде поддръжката си за продължаването на санкциите срещу Русия, заради агресията ѝ в Украйна и ще продължим да работим с Конгреса за въвеждането на допълнителни санкции“, отбеляза Пенс.

Въпреки това Пенс не даде директен отговор на въпроса, дали Доналд Тръмп ще подпише законопроекта. Според неговите думи, докато документът още се разглежда в Конгреса, Белия Дом иска да даде на законодателите възможност да продължат спокойно работата си над него.

„В миналото вече сме поддържали санкциите и ще разгледаме внимателно и този законопроект, когато попадне на масата на президента“, отбеляза Майк Пенс.

Законодателите в САЩ са постигнали съгласие относно санкциите срещу Русия. Сенаторите са се споразумяли да приемат закона до края на седмицата, според информация предоставена от ръководителя на сенатския Комитет по външните работи Боб Коркър, предадена от Ройтерс.

Пакетът санкции беше приет от Палатата на представителите с смазващ резултат в гласуването 419-3 и се очаква да събере подобна подкрепа и в Сената. Това ще позволи да бъде избегнато вето от президента Доналд Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия